Skandalları son bulmayan Meta'ya büyük ödül

Ekim ayında Facebook’un ismini Meta olarak değiştiren Mark Zuckerberg, kötü günler geçirmeye devam ediyor. Zuckerberg’in hayli umutlu olduğu Meta’sı, yılın en kötü şirketi ödülüne layık görüldü. Anket sonucuna göre şirket, açık ara farklı zirveye oturdu. Hali hazırda eleştirilerin hedefi olan Meta’nın hisselerinin düşmesi gündemde. 

BİLİM-TEKNOLOJİ 20.12.2021, 10:15 21.12.2021, 09:14
Skandalları son bulmayan Meta'ya büyük ödül

Mark Zuckerberg, çatı şirketi Facebook’un ismini yaklaşık 2 ay önce Meta olarak değiştirmiş ve eleştirileri üzerinde toplamıştı. O günden bu yana sık sık olumsuz eleştirilere maruz kalan Zuckerberg ve Meta, yeni bir kapıyı araladı. Bir arama motoru, “Yılın En Kötü Şirketi” başlığıyla bir anket düzenledi. Bu anketin şıklarından birini oluşturan Meta, hiç beklenmedik şekilde rakiplerine fark attı. 

Büyük ödül Meta’ya gitti 

Meta/Facebook’un rakiplerini ezerek birinci sıraya oturduğu görüldü. 2021’in En Kötü Şirketi seçilen şirkete oy verenler, pek çok sebepten ötürü şirketten şikayetçi oldu. Açık uçlu bir soru olan ve herkesin şikayetini yazabildiği oylamada kimileri kişisel verilerin ihlalinden ve yanlış bilgi paylaşımından şikayet ederken kimileri de nefret söylemi ve ırkçılıktan yana şikayetlerini dile getirdi. 



Yılın En Kötü Şirketleri 

Meta’nın ardından ikinci sırada Çin’in dev e-ticaret şirketi Alibaba geldi. Alibaba’yı ise dünyanın en büyük telekomünikasyon şirketi olarak bilinen AT&T izledi. Listenin devamında ise Nikola ile Tesla şirketleri vardı. 

Yılın En İyi Şirketi 

Bu sene yapılan “Yılın En İyi Şirketi” anketinde ise Microsoft, en iyi şirket ödülünü aldı. 2021’de 2 trilyon Dolar barajını aşmayı başaran Microsoft, tarihi bir başarıya da imza attı. 

Yorumlar (0)