Facebook'un yeni adı ve logosu belli oldu

Facebook'un CEO'su Mark Zuckerberg, firmanın adının 'Meta' olarak değiştirileceğini açıkladı.

BİLİM-TEKNOLOJİ 28.10.2021, 22:47 31.10.2021, 10:02
Facebook'un yeni adı ve logosu belli oldu

Zuckerberg, gerçekleştirdiği yazılı açıklamayla köklü bir değişikliğe gittiklerini, bahse konu değişikliğin farklı teknolojileri ve uygulamaları tek bir marka çatısı altında bir araya getireceğini kaydetti.

Yeni ismin firmanın 'metaverse' yatırımını yansıttığını söyleyen CEO, yeni mecranın daha sürükleyici olacağını, kullanıcıların yalnızca ona bakmakla kalmayıp deneyimleme şansı yakalayacağı somut bir yapı olacağını belirtti.

Zuckerberg, "Biz bunu 'metaverse' olarak adlandırıyoruz ve ürettiğimiz her ürüne dokunacak bir platform oluşturuyoruz." yorumunda bulundu.

Kullanıcıların metaverse'de düşleyebileceği her şeyi gerçekleştirebileceğini söyleyen Facebook kurucusu, "İlerleyen dönemde, işe gidip gelmeden ofise, bir konsere veyahut ailenizin oturma odasına gerçek zamanlı olarak bir hologram şeklinde ışınlanabileceksiniz." sözlerini sarf etti.

CEO, alışılmışın dışında bir yaklaşım yürütmeye çalıştıklarını, tüm hizmetlerin çok sayıda insan tarafından ulaşılabilir olmasını amaçladıklarını kaydetti.

Zuckerberg, "Ümidimiz, ilerleyen dönemde metaverse'in milyarlarca kullanıcıya ulaşması ve milyonlarca geliştirici ve yaratıcının işlerini desteklemesi." yorumunda bulundu.

"Umarım bir metaverse firması olarak görülürüz"

Facebook adının yegane bir ürünle sıkı bir biçimde ilişkili olduğunun altını çizen CEO, bugün dahi firmanın gerçekleştirdiği her şeyi temsil etmesinin asla mümkün olmadığını belirtti.

Zuckerberg, "Umarım yakın zamanda bir metaverse firması olarak görülürüz. Kimliğimizi ve faaliyetlerimizi, oluşturduğumuz şeye bağlamayı çok istiyorum." dedi.

Metaverse'in hem sosyal tecrübeleri hem de ilerleyen dönemdeki teknolojiyi tek çatı altında kapsayacağını kaydeden Zuckerberg, markanın yeni isminin 'Meta' olduğunu duyurdu.

Zuckerberg, "An itibarıyla, Facebook'a değil, metaverse'e öncelikli vereceğiz." diye konuştu. 

Facebook'un ABD borsasındaki hisselerinin ise 1 Aralık tarihinden itibaren 'MVRS' kodu altında işlem göreceği kaydedildi.

Facebook'un isim değişikliğine gideceği yönündeki haberler, ABD hükümetinin firmanın ticari çalışmaları hususunda denetimlerinin arttığı bir döneme rastladı. Kongre'deki iki partinin senatörleri de şirketi şiddetli bir şekilde eleştiriyordu.

Facebook'un firma ismini değiştirmesiyle birlikte sosyal medya uygulaması Facebook, firmanın Oculus, WhatsApp, Instagram ve diğer iştiraklerinden biriymiş gibi görülecek.

Yorumlar (0)