KVKK gerekçeyi duyurdu: TikTok’a rekor ceza!

Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından, izinsiz veri topladığı ve çocukların kişisel bilgilerinin görüntülenmesi sebebiyle sosyal medya uygulaması TikTok'a 1 milyon 750 bin TL para cezası kesildi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 01.03.2023, 10:28
KVKK gerekçeyi duyurdu: TikTok’a rekor ceza!

Sosyal medya firmalarının yaptığı gizlilik ihlallerine yönelik çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, son dönemlerin popüler uygulaması olarak görülen TikTok için inceleme sağlandı. Çin merkezli uygulamada, kullanıcılar tarafından yayınlanan videolarda meydana gelen gizlilik ihlalleri dikkat çekiyordu.

TikTok’a inceleme

Farklı platformlarda yayınlanarak gündeme gelen TikTok videolarında, müstehcen görüntüler tepki almaya devam ediyor. Bu durumun üzerine Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından sosyal medya platformu adına inceleme başlatıldı.

Cezanın nedeni belli oldu

Büyük bir oranla gençler tarafından kullanılmakta olan uygulamaya dair, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca, izinsiz veri topladığı ve çocukların kişisel bilgilerinin görüntülendiği ifade edilerek 1 milyon 750 bin lira para cezası kesildi.

Diğer bir taraftan gerçekleştirilen bir incelemede en popüler uygulama listesinde yüzde 29’luk oranla birinciliği Instagram alırken, Youtube ve TikTok'un ise yüzde 28’lik kullanıcı oranı bulunduğu belirlenmişti.

Yorumlar (0)