İBB'den depremzedelere ücretsiz LGS ve YKS dersleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ders Atölyeleri Koordinatörü Bilge Göktürk Duran, LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere sunulan eğitim hizmetlerine ilişkin bilgiler verdi. Duran, deprem bölgesinden gelen öğrenciler için İstanbul'un 11 noktasında ücretsiz LGS ve YKS'ye hazırlık derslerinin verileceğini kaydetti. Peki ücretsiz atölyelere başvurular nasıl yapılacak? Detaylar haberde...

EĞİTİM 01.03.2023, 10:25 01.03.2023, 10:38 Hakan Öksüz
İBB'den depremzedelere ücretsiz LGS ve YKS dersleri

Depremzede öğrencilere ücretsiz LGS ve YKS dersleri vereceği duyurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), takdir topladı. Konuya dair açıklama yapan İBB Ders Atölyeleri Koordinatörü Bilge Göktürk Duran, "eğitimde fırsat eşitliği" ilkesiyle hareket ettiklerini kaydetti. Duran, İstanbul'un 11 noktasında gençlere hizmet verdiklerini hatırlattı.

PDR öğretmenleri ile uzman eğitmen kadrosuyla öğrencilerin yanında olduklarının altını çizen Bilge Göktürk Duran, "LGS ve YKS'ye girecek öğrencilere, sınavlara ilişkin karşılaşabilecekleri problemleri aşmalarını sağlayabilecek şekilde eğitim olanağı sunuyoruz. Sınav odaklı okul derslerine takviye yapıyoruz. Yüz yüze ve çevrim içi eğitimler veriyoruz." dedi.

LGS ve YKS'ye hazırlıkta hangi dersler verilecek?

YKS'ye hazırlanan öğrencilere edebiyat, matematik, Türkçe, fizik, biyoloji ve kimya; LGS'ye hazırlanan öğrencilere ise fen bilgisi, İngilizce, Türkçe ve matematik dersleri verdiklerini kaydeden Duran, İstanbul'a gelen depremzede öğrencilerin de Ders Atölyelerinden yararlanabileceğini ifade etti. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede yaşayan öğrencilerin psikolojik olarak sıkıntı yaşadıklarını ve okuldan mahrum kaldıklarını kaydeden Duran, bu durumu aşabilmeleri için onların yanında olacaklarını belirtti. Duran, "Ders Atölyelerimiz, deprem bölgesinden gelen arkadaşlarımıza İstanbul'un 11 noktasında ücretsiz LGS ve YKS'ye hazırlık dersleri verecek." diye konuştu.

Ücretsiz atölyelere başvurular nasıl yapılacak?

Bahsi geçen ücretsiz atölyelerin Pendik, Kartal, Şile, Eyüpsultan, Esenler, Sultangazi, Küçükçekmece, Bayrampaşa ve Fatih ilçelerinde yer aldığı kaydedildi. Bu atölyelere kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerin, dersatolyeleri.ibb.istanbul adresinden ya da şubeler üzerinden işlemlerini gerçekleştirebileceği vurgulandı.

Yorumlar (0)