İlginç tartışma: Mars'taki kapı nasıl oluştu?

NASA'nın yayımladığı bir Mars fotoğrafında görülen ilginç şekil, "Mars'ta eskiden zeki canlılar yaşıyor muydu?" sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 14.05.2022, 00:40 14.05.2022, 02:08 Hakan Öksüz
İlginç tartışma: Mars'taki kapı nasıl oluştu?

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) tarafından yayımlanan bir Mars fotoğrafındaki ilginç detay, sosyal medyanın gündemine oturdu. Fotoğraflarda insan elinden çıkmış gibi duran bir mağara kapısının olduğunu fark eden kullanıcılar, "Mars'ta bir zamanlar akıllı yaşam var mıydı?" sorusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Komplo teorisyenleri heyecanlandı

Tartışmaya neden olan fotoğraf, uzay aracı Curiosity tarafından 7 Mayıs tarihinde çekildi. Kayanın oyulduğu ve ve bir kapıya benzetildiğini belirten komplo teorisyenleri, Mars'ta yaşam olduğuna dair gerçeklerin ortaya çıktığını ileri sürdü.

"Doğal süreçler olamaz, bu bir canlının işi!"

Bu iddianın gerçekliğine inananlar, "Fotoğraftaki kapı, doğal süreçler sonucu oluşamayacak kadar simetrik. Bir zamanlar Mars'ta hüküm sürmüş akıllı bir yaşam formu tarafından yapılmış olabilir." iddiasında bulundu.

Mars depremlerinin sonucu mu?

Bazı Reddit kullanıcıları, tartışmalara neden olan kapı görünümlü şeklin "basınç kırığı" olduğunu ifade ettiler. Bunun Mars'ta meydana gelen bir depremde basınç sonucu kırılan bir kaya olabileceği belirtildi. 

Basınç nedeniyle kırılan kayanın düştüğünü söyleyen bilim insanları, boşluğun bu şekilde oluştuğunu öne sürdü.

Yorumlar (0)