SpaceX'ten Mars açıklaması: İnsan göndereceğiz!

Uzay çalışmalarıyla tanınan SpaceX şirketinin başkanı Gwyenne Shotwell, "En geç 2020'li yılların sonunda Mars'a insan göndermek istiyoruz." dedi. Shotwell, planlarına dair detaylar verdi.

BİLİM-TEKNOLOJİ 08.05.2022, 18:10 Hakan Öksüz
SpaceX'ten Mars açıklaması: İnsan göndereceğiz!

Milyarder girişimci Elon Musk'ın kurucusu olduğu SpaceX şirketi, uzay çalışmalarını sürdürüyor. Mars'ı kolonize etme planını uzun zaman önce açıklayan Elon Musk, insanlığın geleceğinin burada olduğunu düşünüyor. Şirketin operasyon direktörü Gwyenne Shotwell, Elon Musk'ın hayalinin gerçekleşmesi için çok uzakta olmadığını söyledi.

"Önce Ay, sonra Mars"

Şirketin uzay çalışmalarına ilşkin açıklamada bulunan SpaceX Başkanı Shotwell, 2030 gelmeden Mars'a insan göndereceklerini belirtti. Shotwell, "Starship adlı uzay aracı sayesinde ilk etapta Ay yörüngesine insan ve kargo göndereceğiz. Sonraki etapta ise Mars'ın yörüngesine gitmek istiyoruz." diye konuştu.

SpaceX'in yeni nesil uzay aracı olan Starship, birden çok kez kullanılabiliyor. Şirket, astronotları Ay'ın yörüngesine götürecek ve geri getirecek Starship projesinin NASA ile ortak şekilde yürütüldüğünü bildirmişti. Gelişmelerin ardından heyecanlanan bilim tutkunları, Mars'a ne zaman insan gönderileceğini merak ediyor. 

"İlk kez bir canlı, bu kadar uzağa gidecek"

Mars'a insan göndermenin tarihi bir adım olacağını kaydeden SpaceX Başkanı Gwyenne Shotwell, "Böylece ilk kez bir canlı, Dünya'dan bu kadar uzağa gidecek. 2020'li yılların sonunun, bunun için iyi bir tarih olduğunu düşünüyoruz. Hesaplamalarımıza göre 2030 gelmeden Mars'a ilk defa bir insan ayak basmış olacak. 

Yorumlar (0)