S&P'den kripto yorumu: Sınırlı kalacak!

Kripto piyasasında son günlerde yaşanan çalkantılı süreci değerlendiren kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (SP), konuya ilişkin raporunda, "Son çöküşün etkileri, kripto piyasasıyla sınırlı kalacaktır." ifadelerine yer verdi.

EKONOMİ 14.05.2022, 01:22 14.05.2022, 02:07 Hakan Öksüz
S&P'den kripto yorumu: Sınırlı kalacak!

Kripto dünyası, piyasanın en büyük coinlerinden olan Terra (LUNA) projesinin çöküşü nedeniyle şokta. En büyük 6'ncı kripto paranın günler içinde 88 dolardan 0.00010 dolara düşmesi nedeniyle çok sayıda yatırımcının parası pul oldu. 

Terra (LUNA) günler içinde eridi!

Kripto dünyasını şaşkınlığa sürükleyen düşüşün nedeni, Terra ekosisteminin stabil kripto parası olan TerraUSD'nin peginin patlamasıydı. Değerinin 1 dolara sabitlenmesi gereken TerraUSD fiyatındaki düşüş, kripto paranın binlerce kat erimesine neden oldu.

"Düşüşün etkileri sınırlı olacaktır" 

Terra (LUNA) projesinin çöküşüne ilişkin bir yorum da kredi derecelendirme kuruluşu Standard Poor's (SP) tarafında yapıldı. Kripto piyasasının henüz tam olarak gelişmemiş bir piyasa olduğunu bildiren SP, "Gelenseksel finans sistemleriyle sınırlı bir ilişki kurması ve kripto ekositeminin görece geleneksel piyasasından küçük olması nedeniyle gerçekleşen bu düşüşün etkileri sınırlı olacaktır." ifadelerine yer verdi.

"Kripto varlıklar gelişme aşamasında"

Kripto piyasasında kısa dönemli bir çöküşe neden olan Terra (LUNA) düşüşünün bir uyarı olarak okunması gerektiğini kaydeden SP'nin raporunda, "Küresel piyasalar üzerinde fazla etkisi olmayacaktır. Zira kripto varlıklar, henüz küresel ekonomi üzerinde sistematik bir öneme sahip olmadı. Halen daha gelişme aşamasındalar." denildi.

Son düşüş nedeniyle oluşacak şok dalgalarının kripto sektörüyle sınırlı kalacağı belirtildi. Özellikle küçük yatırımcıların çok fazla etkilendiği kaydedilen açıklamada, "Kripto ekosistemi büyümeye devam edecek." ifadeleri kullanıldı.

Yorumlar (0)