Vali isyan etti: Karantinaya alıyoruz, 15 kişi arıyor!

Rize Valisi Kemal Çeber, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında karantinaya uymayanların yurtlara yerleştirildiğini, söz konusu kişilerin yurtlardan çıkarılmaları için yakınlarının arayarak "Affedin!" dediklerini ancak bunlara rağmen hiçbir şekilde taviz verilmediğini ifade etti. 

YAŞAM 13.11.2020, 14:17 15.11.2020, 12:35
Vali isyan etti: Karantinaya alıyoruz, 15 kişi arıyor!

Rize Valisi Kemal Çeber, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında karantina koşullarını ihlâl eden vatandaşların Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlara yerleştirildiklerini hatırlattı.

Vali Çeber, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı yurtlarda şu ana kadar 200'den fazla kişinin misafir edildiğini ve maliyetlerin kendilerine ait olduğunu belirtti.

"Taviz verilmiyor"

Çeber, yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını veya temaslı olduğunu bile bile kendisine bir şey olmadığını iddia eden vatandaşların bulunduğunu söyledi.

Bir kişinin yurda yerleştirilmesi durumunda 15 kişinin kendilerini aradığını ve "Affedin, haberi yokmuş" dediğini belirten Çeber, bu konuda hiçbir şekilde taviz verilmediğini ifade etti.

"Para cezasından sonra yurtlara yerleştiriliyorlar"

Çeber, vatandaşların iyi niyetli olduklarını bildiğini ancak iki tarafın da birbirini yormaması gerektiğini kaydederek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin taviz verilebilecek bir mesele olmadığına dikkat çekti.

Karantinada kalması gereken ancak dışarıda yakalanan vatandaşların 3 bin 150 lira para cezasına çarptırıldıklarını anımsatan Çeber, bu kişilerin daha sonra yurtlara yerleştirildiklerini ve kendileri için belirlenen karantina sürecini tamamladıktan sonra evlerine dönebildiklerini ifade etti.

"Kamu sağlığını riske atmaktan adli işlem uygulanıyor"

Çeber, adli işlemler için suç duyurusu da yapıldığını belirterek, karantina koşullarını ihlâl eden vatandaşlar hakkında kamu sağlığını riske atmaktan adli işlem uygulandığını söyledi.

Evin dışarısında yakalanmanın haricinde başka bir suça rastlanırsa o konuda da işlem uygulandığına dikkat çeken Çeber, karantinayı delip dışarı çıkanların mazeretlerinin genel olarak geçerli olmadığını ifade etti. 

Yorumlar (0)