Çarşaflı abla, bağnaz dedeyi kaldırıma gömdü!

Konya'da genç bir kadın, kaldırımda yürürken kendisine "Burası Arabistan değil, kıyafetini düzelt" diyerek sözlü saldırıda bulunan yaşlı jakoben bağnaz adama adeta tarih dersi verdi.

YAŞAM 13.11.2020, 15:02 13.11.2020, 15:07
Çarşaflı abla, bağnaz dedeyi kaldırıma gömdü!

Konya'da genç bir kadın, kendi hâlinde kaldırımda yürürken yaşlı bir adam önünü keserek kıyafetlerinden ötürü hakaretlerde bulundu. Genç kadının çarşafını kafaya takan jakoben adam, "Burası Arabistan değil, kıyafetini düzelt" diyerek sözlü saldırıda bulundu. Bağnaz adamın sözlerine öfkelenen genç kadın, "Evet burası Arabistan değil, burası Osmanlı toprağı. Benim nenelerin bu çarşaflarla, peçelerle aldı burayı. Beğenmiyorsan Fransa'ya gidebilirsin. Çanakkale'de mini etekliler yoktu." tepkisini verdi.

Tartışma devam ederken genç kadın cep telefonu ile olan biteni kaydediyordu. Tam o sırada iki polis memuru bağnaz adam ile mağdur kadının yanına geldi. Kısa sürede olayı anlayan polis memurları tarafları kenara çekerek şikayet durumuna göre işlem yapmaya hazırlandı.

Genç kadına ısrarla saldırmaya devam eden ve ilim-irfandan bahseden bağnaz adama bu kez de çarşaflı kadın, "İlim-irfan senin gibi insanların hanımların kıyafetlerine hakaretiyle mi oluyor? İnsanların çarşafına hakaretle mi oluyor?” diye sordu.

Genç kadın, bağnaz adama “Madem Atatürk’ün inkılaplarını savunduğunuzu söylüyorsunuz, Atatürk bu ülkeye demokrasiyi de hediye etti. Siz savunduğunuzu ileri sürdüğünüz ilkelerin değerlerine bile sahip değilsiniz. Demokrasiyi savunan biriysen benim özgürce yaşama hakkımın olduğunu da bilirdin" dedi.

Genç kadının adeta kaldırıma gömdüğü yaşlı adam ne diyeceğini bilemezken, çarşaflı kadın "Aç kanunları oku. Kanunlardan bile haberin yok. Suç işliyorsun. Kılık kıyafet serbesttir." ifadelerini kullandı.

Jakoben adam bu kez de “Türkiye Cumhuriyeti demek hakaret değildir” şeklinde saçma cevap vererek paçasını kurtarmaya çalıştı.

Tartışma polis ekiplerinin işlem yapmaya başlamasıyla sona erdi.

Yorumlar (0)