‘Soğuk’ demeden yüzdüler

Mayıs ayında Bursalı dağcılar, Uludağ'ın buzla kaplı gölünde yüzdü. Yaklaşık 2 bin 200 metre yükseklikte yer alan bu eşsiz manzaralı Saklıgöl, doğa yürüyüşü yapan grupların hayranlıkla ziyaret ettiği bir nokta haline geldi. Gölde vakit geçirenler keyif alırken, görenler ise izlerken üşüdü.

YAŞAM 02.05.2024, 11:35 03.05.2024, 09:09 Melina Ay
‘Soğuk’ demeden yüzdüler

Resmi tatili muhteşem doğa ve temiz hava eşliğinde geçirmek isteyen Alpin Dağcılık ve Timsahlar Trekking Grubu üyeleri, Uludağ'ın gizli güzelliklerinden biri olan Saklıgöl'e doğa yürüyüşü düzenledi. Oteller bölgesinden yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Saklıgöl'e ulaştıklarında, gölün bazı kısımlarının hala buzlarla kaplı olduğunu gördüler. Ekip, gerekli önlemleri aldıktan sonra buzlu göle girdi ve üzerinde yürüyüş yapmanın keyfini çıkardı.

“Nadir fırsatı değerlendirdik”

Grup adına açıklama yapan Hasan Salihoğlu, “Daha önce de Saklıgöl'e yaptığımız yürüyüşlerde karşılaştığımız tamamen buz kaplı manzaradan farklı olarak, bu sefer gölün yarısının buzlarla kaplı olduğunu görmek bizi şaşırttı. Bu farklılık bize heyecan verdi ve bu nadir fırsatı değerlendirerek hem yüzdük hem de yürüdük. Gölde vakit geçirmenin keyfini doyasıya yaşadık ve sorunsuz bir şekilde geri döndük.” diye konuştu.

Yorumlar (0)