Şirinevler'de patlama: Can kaybı 3'e yükseldi

Bahçelievler'de bir binanın 5. katındaki dairede patlama meydana geldi. Bölgeye itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu öğrenildi. Patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Yaralanan 3 kişinin tedavilerinin ise devam ettiği belirtildi. Olayla ilgili Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

YAŞAM 28.09.2023, 15:37 29.09.2023, 09:31 Hanife
Şirinevler'de patlama: Can kaybı 3'e yükseldi

Şirinevler Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'ndeki 6 katlı binanın 5. katındaki dairede, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi.

Doğalgaz kaynaklı bir patlama olduğu tahmin edilirken bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye sevk edildi.

Güvenlik güçlerince sokak kapatılırken, belediye ve AFAD ekipleri de bina içerisinde çalışma başlattı.

Meydana gelen patlamada mahallenin dar sokaklı olması dolayısıyla binaların birbirine yakın olması nedeniyle çevre daire ve binalarda zarar gördü.

Binalardan moloz, beton ve cam parçaları koparken patlamanın şiddetiyle ağaçlar devrildi. Bölgede bulunan çok sayıda araç kullanılmaz hale geldi.

Can kaybı 3'e yükseldi

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, "1 vatandaşımızın rahmetli olduğu, 2 yaralı bilgisi geldi. Ben de duydum, büyük bir ses geldi. 1 kilometre öteye kadar ses geldi. Sesi ben de duydum, odamdaydım. Hatta 'Bina mı çöktü veya yıkımda bir şey mi oldu?' diye düşündüm. Arkadaşları gönderdik, en üst katta doğalgaza bağlı olduğunu söylediler. Üzücü bir olay, büyük geçmiş olsun diyorum." dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada, İtfaiye ekiplerinin ilk tespitlerine göre mutfakta meydana gelen patlamanın doğalgaz sıkışması kaynaklı olarak değerlendirildiğini söylemişti. 

Gece saatlerinde İstanbul Valiliğinden gelen açıklamada, hayatını kaybedenlerin sayısının 3'e yükseldiği, yaralanan 3 kişinin tedavilerinin devam ettiği belirtildi.

Öte yandan, hayatını kaybeden yaralının, Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınan Ahmet Bal olduğu öğrenildi. Patlamada, Özgür Çoban ve Ömer Özdemir yaşamını yitirmişti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı konuya ilişkin soruşturma başlattı. Olay yeri incelemesi ve delil tespit çalışmaları için nöbetçi savcı olay yerine geçti.

Cadde tekrar trafiğe açıldı

Patlamanın meydana geldiği binada ekipler çalışmalarını tamamladı.

Belediye ekiplerinin binanın çevresindeki temizlik çalışmasını tamamlaması ve hasarlı araçların kaldırılmasının ardından cadde tekrar trafiğe açıldı.

Yorumlar (0)