Sinop'un imza tatlısı: 55 yıllık "prenses"

Sinop'ta 55 yıl önce yapılan "prenses tatlısı" şehrin simgesi hâline geldi. Yurt dışından bile sipariş alan tatlı ilgi odağı oldu.

YAŞAM 25.11.2019, 13:59
Sinop'un imza tatlısı: 55 yıllık "prenses"

Sinop'ta 1925 yılında hizmet vermeye başlayan Şen ailesine ait pastanede, 55 sene önce bir tatlı üretilmeye başlandı. "Prenses tatlısı" denilen tatlının ünü bugün şehrin sınırlarını aşmış durumda.

İki tartolet arasına krema sürülüp çikolata bulandıktan sonra fıstıkla kaplanan tatlı, Sinop'un yöresel lezzetleri arasında yer alıyor. Prenses tatlısı, kenti ziyaret edenlerin Sinop mantısı gibi yemeden dönmediği lezzetlerden biri hâline gelmiş durumda.

55 yıldır değişmemiş bir lezzet

Şen ailesinin dördüncü kuşak torunu olan ve şu anda pastaneyi işleten Dide Şen Öztürk, tatlının yarım asır önce yapılmaya başlandığını söyleyerek, "Dedem ve bir çalışanı yıllar önce yeni bir lezzet bulmak üzere çalışmaya başlamış ve bu tatlı ortaya çıkmış. Bu ürünü 55 yıldır aynı şekilde yapmaya devam ediyoruz. Bu tatlının bize ait olduğunu da tescil ettirdik. Gurmeler de tatlımızı dergilerde tanıttı. Bu sayede herkes artık prenses tatlısını biliyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)