Putin Türkiye'ye gelecek! Tarih açıklandı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in beklenen Türkiye ziyaretinin, ocak ayının ilk yarısında planlandığını açıkladı.

GÜNDEM 25.11.2019, 14:03 25.11.2019, 14:30
Putin Türkiye'ye gelecek! Tarih açıklandı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TürkAkım doğalgaz boru hattının açılış törenine katılmak için 2020 yılının Ocak ayının ilk 10 günü içerisinde Türkiye'yi ziyaret etmesini planladıklarını açıkladı.

Rusya Lideri Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretinin hazırlıklarının yapılmakta olduğunu vurgulayan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, bir soru üzerine net tarihin ise daha daha sonra açıklanacağını belirtti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ayrıca, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Türkiye ziyaretine ilişkin kararın Türk mevkidaşı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı son telefon görüşmelerinden birisinde alındığını da açıkladı.

TürkAkım

Rusya'da çıkarılan doğalgazın taşınacağı TürkAkım, her biri 15.75 milyar metreküp doğalgaz kapasiteli olan birbirine paralel 2 ayrı hattan oluşuyor. Bu hatların biri Türk pazarının ihtiyaçlarına, diğeriyse Avrupalı tüketicilerin kullanımına ayrılacak ve bu şekilde büyük maliyet avantajı sağlanmış olunacak.

Rusya'nın Anapa şehrinden başlayan TürkAkım, 930 kilometre boyunca Karadeniz'den ilerliyor ve İstanbul'un 100 kilometre batısında yer alan Kıyıköy'de karaya ulaşıyor.

Yorumlar (0)