Ramazan, sıcak hava dalgasıyla geliyor

Meteoroloji, bu haftaki hava tahmin raporunu yayınladı. Rapora göre Ramazan, sıcak havayı da beraberinde getiriyor.

YAŞAM 12.04.2021, 09:28 12.04.2021, 16:59
Ramazan, sıcak hava dalgasıyla geliyor

Onlarca yıldır nisan ayında ilk defa kar, tipi ve buzlanma yaşayan Türkiye, nihayet sıcak hava dalgasını karşılamaya hazırlanıyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre bu hafta sıcaklıklar mevsim normallerinde seyredecek.



İç Anadolu ve Batı Karadeniz

Hafta başında İç Anadolu ve  Batı Karadeniz Bölgelerinde yağış görülecek. Genellikle ilkbahar yağmurları şeklinde olan bu yağış, yer yer kara da çevirebilir. Fakat hava sıcaklığını çok düşürmeyecek.

Ramazan'ın ilk günü yani yarın, yağışlar yerini güneş ışınlarına bırakacak. Çarşamba günü ise tekrar bir yağış dalgasının gelmesi bekleniyor.

Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz

Ramazan haftasında Doğu Anadolu ve Doğu Karadeniz Bölgelerinde ilkbahar yağmurları aralıklarla devam edecek. Hava her ne kadar ısınsa da yağmur, özellikle Doğu Karadeniz'de derelerin taşmasına sebep olabilir.



Güneydoğu Anadolu

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde pazartesi ve salı günleri yağmurlu geçse de çarşamba gününden itibaren sıcaklıklarda yükselmeler olacak. Güneydoğu Anadolu, rutin sıcak havasına çarşamba günü kavuşacak diyebiliriz.

Akdeniz Bölgesi 

Akdeniz Bölgesi, bugün yağmurun etkisi altında. Salı gününden itibaren ise sıcaklıklar mevsim normallerine yükselecek.



Ege Bölgesi

Ege Bölgesi'nde hafta boyunca birkaç hava durumu birden yaşanacak. Sıcaklıklar her ne kadar nisan ayına yakışır derecede olsa da kıyı kesimlerinde denize girilirken iç kesimlerde soğuk algınlıkları yaşanabilir. İç kesimlerde sıcaklıklar artarken bulutlu veya yağışlı hava görülme olasılığı yüksek.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi bu hafta yalnızca salı günü güneşe teslim olacak. Bugün kısa süreli yağacak yağmur salı günü ara verse de çarşamba günü kuvvetli rüzgar ve sert yağışlar ile devam edecek. Fakat çarşamba gününden itibaren görülen yağışlar çok fazla etkili olmayacak, bir süre yağıp yerini güneşin sıcaklığına bırakacak.

Yorumlar (0)