Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul başta olmak üzere bazı illerde kuvvetli yağış görüleceğini duyurarak vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

YAŞAM 04.04.2021, 11:59 05.04.2021, 09:29
Meteoroloji'den uyarı: Kuvvetli yağışlar geliyor

4 Nisan için hava tahmin raporunu açıklayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege, Marmara, İç Anadolu, Batı Akdeniz, Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Batı Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli yağışların görüleceğini bildirdi.

O illerde yaşayanlar dikkat!

Hatay, Osmaniye, Rize, Bayburt ve Artvin’in çevrelerinin aralıklı olarak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Öte yandan Çanakkale’nin iç kesimleri, İstanbul, Bursa’nın kuzeyi Balıkesir ve Yalova çevrelerinde ise kuvvetli yağışlar bekleniyor. Sıcaklık derecelerinin Trakya’da düşeceği, doğu kesimlerinde biraz yükseleceği, diğer bölgelerinde ise önemli derecede bir değişiklik yaşanmayacağı ön görülüyor.

Kar erimeleri ve çığ uyarıları yapılıyor

Özellikle Doğu Anadolu'nun doğusu ile Doğu Karadeniz’in yüksek rakımlı bölgelerinde oluşacak etkili yağışlarla beraber kar erimelerine ve çığ tehlikesine karşı ise vatandaşlara uyarılarda bulunuluyor.

Ayrıca ulaşımın sağlandığı bu bölgelerdeki noktalarda meydana gelebilecek olası heyelanlara karşı da vatandaşlardan dikkatli olmaları isteniyor.

Yorumlar (0)