Bu hafta her yer parçalı bulutlu ve rüzgarlı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 5-9 Nisan 2021 tarihli haftalık hava durumu tahminine göre ülke genelinde parçalı bulutlar hakim olacak. 

YAŞAM 05.04.2021, 09:43 05.04.2021, 18:33
Bu hafta her yer parçalı bulutlu ve rüzgarlı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan 5-9 Nisan 2021 tarihli haftalık hava durumu tahminine göre ülke genelinde parçalı bulutlar hakim olacak. Pek çok ilde sağanak yağış ve gök gürültüsü görülürken çığ tehlikesi de devam ediyor.

Marmara Bölgesi

Marmara Bölgesi genelinde hava sıcaklıklarının 3 ile 6 derece arasında azaldığı görülüyor. Rüzgar çoğunlukla güneyden kuzeye doğru esecek; şiddeti ise hafif ve orta olacak. Yer yer güneşli hava oluşsa da yalancı güneşe aldırış etmemek gerekiyor.

5 Nisan Pazartesi günü bölgenin tüm illerinde yağmur ve kuvvetli rüzgar görülürken 6 Nisan Salı günü bunlara bir de gök gürültüsü eklenecek. 7 Nisan Çarşamba günü ise bölgenin batı kısmında gök gürültülü sağanak yağış görülürken diğer kısımlarda rüzgar ve hafif güneşli hava etkili olacak. 8-9 Nisan tarihlerinde ise bölge tamamen yağmurun etkisi altında.



Karadeniz Bölgesi

Karadeniz’de de sıcaklıklar mevsim normallerinin altında seyredecek. Kıyı kesimlerde soğuk hava daha çok hissedilirken iç kesimlere doğru ılıman hava etkili olacak. Fakat Orta ve Doğu Karadeniz’de güney ve güneybatı yönlerinde hızı 60 ile 90 km/sa arasında değişen rüzgar etkili olacak. Dağlık alanlarda yaşayanların çığ ve heyelana hazırlıklı olması gerekiyor.

5-6 Nisan Pazartesi ve Salı günlerinde etkili olacak yağış, Çarşamba günü yerini güneşli havaya bırakıyor. Fakat bu havaya aldanmamakta fayda var zira Perşembe günü yağışlar geri geliyor.



Doğu Anadolu Bölgesi

Doğu Anadolu Bölgesi de çığ ve heyelan gibi doğa olaylarına hazırlıklı olması gereken yerlerden. 5-6 Nisan tarihlerinde 0’ın altına düşmesi muhtemel olan sıcaklıklar, 7 Nisan Çarşamba gününden itibaren olumlu seyredecek. Perşembe ve Cuma günlerinde parçalı bulutlar hakim olsa da güneş yüzünü gösterecek. 



Güneydoğu Anadolu Bölgesi

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde parçalı bulutlar gökyüzünü kaplarken güneş de kendini hissettirecek. Özellikle 6-7 Nisan günlerinde sıcaklıklar mevsim normallerine yaklaşacak. Fakat 8-9 Nisan günlerinde hava sıcaklıkları 3-4 derece arasında düşecek. Yağış ise genel olarak beklenmiyor.



Akdeniz Bölgesi

Bugün (5 Nisan) Akdeniz’in iç kısımlarında kuvvetli rüzgar hakim olurken kıyı kesimlerde parçalı bulutlu fakat güneşli hava var. 6-7 Nisan günlerinde güneş sıcaklığını iyiden iyiye hissettirse de 8 Nisan Perşembe günü hava, kendini yağışa hazırlayacak. 9 Nisan’da ise Akdeniz’in doğu kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış hakim olurken batı ve iç kesimlerinde kar yağışı bekleniyor.



Ege Bölgesi

Ege Bölgesi, haftaya kuvvetli rüzgar ile başlıyor. Hafta boyunca bölgede rüzgar, gök gürültüsü ve yağışın görülmesi bekleniyor. Ulaşımın aksamasına, çatı uçmalarına karşı dikkatli olmakta fayda var.



İç Anadolu Bölgesi

İç Anadolu’da dört mevsim bir haftaya sığmış durumda. Bugün (5 Nisan) bölge genelinde yağışlı ve rüzgarlı hava hakim olurken yarın (6 Nisan) bölgenin güneydoğu kesimlerinde sıcaklıklar mevsim normallerine yaklaşacak fakat diğer taraflarda yağışlar etkili olmaya devam edecek. 7 Nisan Çarşamba günü bölgenin tamamında güneşli hava hakim fakat parçalı bulutlar da gökyüzünde olacak.

8 Nisan Perşembe günü bölgenin güneyinde bulutlu hava hakim fakat yağış görülmesi beklenmiyor. Kalan kısımlarda ise kuvvetli rüzgar ve yağış görülecek. 9 Nisan Cuma günü ise kar yağışı başlıyor. 

Yorumlar (0)