Meteoroloji'den yeni uyarı geldi: Bu gece başlayacak

MGM, ülkemizin bu gece saatlerinden itibaren, kuzeybatı bölgelerden başlayarak yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girmesinin tahmin edildiğini duyurdu.

YAŞAM 07.04.2021, 19:26
Meteoroloji'den yeni uyarı geldi: Bu gece başlayacak

MGM (Meteoroloji Genel Müdürlüğü) tarafından gerçekleştirilen uyarıya göre, hava sıcaklıkları Kuzey Ege ve Marmara'da yarından, batı, kuzey ve iç bölgelerde cuma gününden itibaren hissedilir derecede (6-12) azalarak, önümüzdeki hafta başına kadar mevsim normallerinin altında seyredecek.

Bu geceden itibaren...

Yağışlı ve soğuk havanın bu gece saatlerinden itibaren, ülkemizin kuzeybatı bölgelerinden başlayarak etkisini artırması bekleniyor.

Yarın Ege, Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Akdeniz ile Orta ve Batı Karadeniz'de genellikle yağmur ve sağanak, Trakya'nın yüksek bölgeleri ile Batı Karadeniz'in iç bölgelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağması bekleniyor. 

Cuma gününden itibaren Karadeniz'in iç bölgeleri, İç Anadolu Bölgesi ve Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda kar, cumartesi günü ise İç Anadolu’nun doğusu ve güneyinde yer yer yoğun kar yağışı yağması öngörülüyor. 

MGM'den kuvvetli fırtına uyarısı

Kuvvetli rüzgarın, cuma ve cumartesi Batı Karadeniz, Ege, İç Anadolu ve Orta Karadeniz’de kuzey yönlerden 50 ila 80 kilometre hızla esmesi bekleniyor.

Soğuk ve yağışlı sistemin neden olabileceği yer yer kuvvetli sağanak ve kar yağışları, don ve buzlanma olayı ile kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi negatif durumlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekiyor.

Yorumlar (0)