Kedi vahşeti sürüyor! Bu kez tam 6 kedi...

Bolu'da 28 Ekim gününden itibaren 6 kedi, ayakları kesilmiş olarak bulundu. Adli soruşturma sürerken, 6 kedi ölüm nedenlerinin tespit edilmesi amacıyla Bolu Belediyesi tarafından Ankara'ya gönderildi.

YAŞAM 06.11.2019, 16:30
Kedi vahşeti sürüyor! Bu kez tam 6 kedi...

Bolu'da 28 Ekim gününden itibaren Beşkavaklar, Kılıçarslan, Alpagut ve Borazanlar mahallelerinde 6 kedi, ayakları kesilmiş halde bulundu. Kediler, Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı. 

İlk incelemelerde ölüm nedeni belirlenemedi

Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğündeki 6 kedinin ölüsü üzerinde ilk incelemeler gerçekleştirildi. İncelemelerde kedilerin kesin ölüm sebebi tespit edilemedi. Bu yüzden kediler, Ankara'daki özel bir araştırma merkezine gönderildi.

Savcılık: Olayın köpekler tarafından gerçekleştirildiği kanısına varıldı 

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Ekim günü Alpagut Mahallesi'nde 2 kedinin ölü bulunmasına ilişkin açıklamada bulunmuştu. Söz konusu açıklamada, bölgede bulunan güvenlik kameraları incelendiğinde ölü bulunan kedilerin son olarak köpekler tarafından kovalandığının görüldüğü ifade edilmişti. 

Savcılık, olayın köpekler tarafından gerçekleştirildiği kanısına varıldığını bildirmişti. 

Vatandaşlar "insan kaynaklı" diyor

Bolu'da yaşayan vatandaşlar, bulunan kedilerin vücutlarının başka bölgelerinde yara izi olmaması ve sadece ayaklarının kopmuş olması sebebiyle olayın insan eliyle gerçekleştiği kanısına sahip. 

Araştırmalar sürüyor

Bolu Emniyet Müdürlüğü ekipleri, birbirine yakın mahallelerde kedilerin köpek kaynaklı mı yoksa insan kaynaklı mı öldüğünü tespit etmek amacıyla araştırmalarına devam ediyor. Bölgedeki güvenlik kameraları da inceleniyor.

Bolu Belediyesi: Sadece kuzey bölgesindeki mahallelerde meydana geliyor

Bolu Belediye Başkanlığı Sözcüsü Rasim Özdemir, kedilerin nasıl öldürüldüğü konusunda şüpheler olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

"Ne yazık ki 6 kedimizin ayakları kopmuş bir şekilde bulundu. Şehrimizin belirli bölgesinde özellikle kuzey kısmındaki birbirine yakın mahallelerde meydana geldi bu olaylar. Bunun sebebiyle ilgili yani insan tarafından mı yapıldı, yoksa başka bir sebepten dolayı mı ayakları koptu, nasıl bir kopma şekli oluştu bununla ilgili Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü olarak bir çalışma yaptık ama bu konuyla ilgili de daha bilimsel anlamda bir çalışma yapılmasıyla ilgili nekropsi (hayvanlara uygulanan otopsi) çalışması yaptırmak istiyoruz. 6 kediyi Ankara'ya gönderdik. Orada bu konuyla ilgili araştırma yapılacak. Birkaç gün içerisinde açıklama gelecek. Bunu kamuoyunda paylaşacağız. Bu kediler nasıl ayakları kesilmiş, nasıl kopartılmış bununla ilgili yapılan testlerden sonra ortaya çıkacak. Ayakların nasıl koptuğuyla ilgili şüpheler var. Bu şüpheleri gidermek amacıyla biz böyle bir yönteme başvurduk. Çünkü sadece şehrimizin kuzey bölgesindeki mahallelerde meydana geliyor bu olaylar. Bu konuyla ilgili biz de sonucu bekliyoruz. Zaten adli soruşturma da sürüyor."

"20 bin liraya kadar ceza kesilecek"

Özdemir, belediyenin de hayvanlara şiddet konusunda yaptırımı olduğunu anımsatarak, "Biz nasıl yapıldığını ve kim tarafından yapıldığını tespit edersek yaptırım uygulayabiliyoruz. Geçtiğimiz ay içerisinde belediye meclisinde alınan kararla hayvanları öldürenlere 20 bin liraya kadar ceza kesebiliyoruz." dedi. 

Yorumlar (0)