İşte Ayasofya'nın ayak izi!

11 Temmuz’da kız çocukları dünyaya gelen Filistinli Bayyud ailesi, aynı gün Müslümanların ibadetine açılan Ayasofya’nın adını verdi.

YAŞAM 16.07.2020, 12:50
İşte Ayasofya'nın ayak izi!

Kefr Akab mahallesindeki evinde Anadolu Ajansı muhabirlerini ağırlayan Baba Hasan Bayyud, Ayasofya’nın cami olarak ibadete açılmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek, başta Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye ve Filistin halklarına hayırlı olması temennisinde bulundu.

Aile olarak Ayasofya’nın ibadete açılması sebebiyle büyük mutluluk ve memnuniyet duyduklarını ifade eden Baba Hasan Bayyud, yeni doğan kız çocuğuna Ayasofya ismini vererek sevinçlerini yansıttıklarını, Allah’a şükrettiklerini söyledi.

Ayasofya'nın açılmasından duyulan rahatsızlığın altındaki temel sebeplerden birini de açıklayan baba Hasan Bayyud, Ayasofya’nın ihya edilmesinin Mescid-i Aksa’nın, Filistin'in ve dünya Müslümanlarının özgürlüğünün bir müjdesi olduğunu belirterek, kızının "ismiyle büyümesi" ve erdemli bir insan olması için dua ettiklerini ifade etti.

Kızı Ayasofya'nın erdemlilerden, temizlerden ve Kur’an-ı Kerim’in hafızlarından kılınması duasında bulunan baba Hasan Bayyud, kızı Ayasofya ile birlikte bir gün Ayasofya'yı ziyaret etmek istediğini, Türkiye'yi ve Türk halkını çok sevdiğini dile getirdi.

Baba Hasan Bayyud'un kızına Ayasofya ismini koyduğunu sosyal medya hesabından paylaşması üzerine, binlerce beğeni topladı. Olay, yerel ve uluslararası medyanın da hayli dikkatini çekti.

Yorumlar (0)