İstanbul trafiğine 2 bin 125 yeni taksi çıkacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME Toplantısı'ndan olumlu sonuç çıktı. Taksi sayısının yetersizliğiyle gündeme gelen İstanbul'da 2 bin 125 yeni taksinin trafiğe çıkacağı kaydedildi. UKOME Üyesi Serdar Yücel, "Şartlı onay verdik." dedi. Şoförlere yabancı dil, kişisel iletişim ve harita okuma eğitiminin verilmesi, bu şartlardan bazıları oldu. İşte detaylar...

YAŞAM 30.11.2022, 17:35 01.12.2022, 17:52 Hakan Öksüz
İstanbul trafiğine 2 bin 125 yeni taksi çıkacak

İstanbul'daki taksi sayısı azlığı daha önce defalarca gündeme gelmiş, kentte bulunan 17 bin 395 taksinin yetersiz kaldığı belirtilmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından önceki ay masaya yatırılan teklif, 11'inci defa ret yemişti. Gelen son bilgilere İBB UKOME Toplantısı'ndan bu kez olumlu sonuç çıktı. İhtiyaç fazlası olduğu belirlenen 1803 minibüs ile 322 taksi dolmuşun, taksiye çevrilmesi teklifi onaylandı.

"Teklife şartlı onay verdik"

İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) Üyesi Serdar Yücel, konuya ilişkin açıklama yaptı. Kent genelindeki 2 bin 125 ihtiyaç fazlası aracın taksiye çevrilmesi teklifi ile ilgili konuşan Yücel, "Teklife şartlı onay verdik. Daha önceki toplantılarda 1000 minibüs ile taksi dolmuş, taksiye dönüştürülmüştü. Bu dönüştürmede usul ve esas yoktu. İtirazlarımız, İBB tarafından dikkate alınmamıştı. Trafiğe çıkacak yeni taksiler, İstanbul için önemli bir fırsat. İBB, denetim yetkisini de kullanarak bu kez gerekli aksiyonu almalı." dedi.

"Şoförlere yabancı dil ve kişisel iletişim eğitimi verilmeli"

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı temsilcisi olduğunu hatırlatan Serdar Yücel, "İstanbul'daki raylı sistem ağı her geçen yıl büyüyor. Bu nedenle bazı taksi dolmuşlar ile minibüsler kullanılmama başlandı. Bu araçların atıl durumda kalmaması için teklife şartlı onay vereceğiz. Bazı şartlarımız var. Şoförlere yabancı dil, kişisel iletişim ve harita okuma eğitimi verilmeli. Araçlar dijital sistemlere adapte olabilecek özelliklere sahip olmalı. Taksilerin geniş olması ve engelli bireylere uygun olması da şartlarımız arasında bulunuyor." ifadelerini kullandı. 

Yorumlar (0)