IKBY, büyüyü yasakladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), artan dolandırıcılık şikâyetlerinden sonra cin çıkarma, büyü ve muska gibi uygulamaları yasakladı.

YAŞAM 04.12.2019, 17:24 04.12.2019, 17:27
IKBY, büyüyü yasakladı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi İçişleri Bakanlığı, son zamanlarda giderek artan büyü, cin çıkarma ve muska gibi uygulamaların yasaklandığı ve bu tür eylemleri sürdürenlerin tespit edildikten sonra cezai işlem uygulanacağını duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, halkın duygularını istismar edip büyü, cin çıkarma ve muska gibi bahaneler ile insanların dolandırıldığına dair şikâyetlerde artış yaşandığı belirlendi.

Ayrıca açıklamada, toplumu olumsuz etkileyen bu tür faaliyetleri ve dolandırıcıları engellemek için Evkaf ve Din İşleri Bakanlığı ve Polis Genel Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütüleceği belirtilerek; muska, büyü ve cin çıkarma gibi eylemlerin bakanlık kararıyla yasaklandığı yer aldı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Evkaf ve Din İşleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada, büyü ve muska gibi uygulamaların İslam dini ile hiçbir ilgisinin olmadığını vurguladı.

Son olarak açıklamada bu tür eylemlerin halkın duygularını istismar eden bazı kişilerce yapıldığı belirtildi.

Yorumlar (0)