Macron, "beyin ölümü" yorumunu savundu!

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, geçtiğimiz ay NATO hakkında yaptığı "Beyin ölümü yaşıyor" yorumunun arkasında durdu.

DÜNYA 04.12.2019, 17:27
Macron, "beyin ölümü" yorumunu savundu!

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, NATO liderlerinin Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da gerçekleştirdiği zirvede basın mensuplarının büyük ilgisiyle karşılaştı. Geçtiğimiz ay NATO hakkında yaptığı "Beyin ölümü yaşıyor" yorumu büyük tartışmalara sebep olan Macron, yorumuyla ilgili de sorulara maruz kaldı.

Önemli tartışmaları başlattığını savundu

Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Çarşamba günü yaptığı açıklamada yorumunun NATO hakkında önemli tartışmalara sebep olduğu ve İttifak'ın günümüz koşullarına ayak uydurması için ihtiyacı olan değişimleri başlatacak bir eleştiri olduğuna dikkat çekerek yorumunun arkasında durduğunu söyledi.

Macron, NATO eleştirisinin yarattığı tartışmalar arasında Avrupa'da daimi bir barışın nasıl sağlanacağı ve "düşmanın" kim olduğu gibi önemli konular da olduğunu belirterek "Sorumluluğumuzun zarar verebilecek belirsizlikleri gündeme getirmek ve ciddi bir stratejik tartışma olduğunu düşünüyorum. Yorumum bunu başlattı, bu açıdan oldukça memnunum" diyerek eleştirileri görmezden geldiğini ve amacına ulaştığını belirtti.

Yorumlar (0)