Evlenecek gençlere faizsiz kredi müjdesi: Yaş sınırı ne olacak?

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan Aile ve Gençlik Bankası projesi hakkındaki ayrıntılar belirginleşiyor. İlerleyen haftalarda TBMM'nin gündemine gelecek taslak metnine göre evlenecek gençlere ilk 2 yılı geri ödemesiz, 150 bin liralık faizsiz kredi sunulacak. Peki yaş sınırı ne olacak? Detaylar haberde...

YAŞAM 19.10.2023, 15:46 20.10.2023, 18:17 Hakan Öksüz
Evlenecek gençlere faizsiz kredi müjdesi: Yaş sınırı ne olacak?

Evlenmek isteyen ancak masraflar nedeniyle erteleyen gençlere müjde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Evlilik düşüncesindeki gençleri desteklemek için oluşturulan Aile ve Gençlik Bankası projesi ile ilgili detaylar belirginleşmeye başladı.

Edinilen bilgilere yasa teklifi ile ilgili taslak metni oluşturuldu. Söz konusu metnin, ilerleyen haftalarda TBMM'nin gündemine geleceği kaydedildi.

İlk 2 yılı geri ödemesiz olacak

Zübeyde Yalçın'ın haberine göre yeni evlenecek gençlere, Aile ve Gençlik Bankası tarafından 150 bin liralık faizsiz kredi sunulacak. Bu kredinin ilk 2 yılının ödemesiz olacağı, kredinin 5 yılda geri ödeneceği belirtildi.

Başvurular nereden yapılacak?

Deprem bölgesinde yaşayanlar, kredi paketi için öncelikli grup olacak. Bu krediden yararlanmak isteyen gençler, e-Devlet Kapısı üzerinden başvurularını gerçekleştirecek. 

Yaş sınırı belli mi?

Sunulacak kredi miktarı belirlenirken gelir durumuna bakılacak. Yaş sınırının ne olacağı ise daha sonra açıklanacak. Bir fon gibi çalışacak Aile ve Gençlik Bankası'nda; Gençlik ve Spor Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığından temsilciler yer alacak.

Yorumlar (0)