Galatasaray-Fenerbahçe derbisine sayılı dakikalar kaldı, takımların ilk 11’inde kimler var?

Süper Lig'deki heyecan dolu şampiyonluk yarışında beklenen derbi bugün sahne alacak. Liderlik koltuğunda son iki haftaya 6 puan farkla giren Galatasaray, zaferini pekiştirmek için sahaya çıkacak. Fenerbahçe ise umutlarını son haftaya taşımak için mücadele edecek. İşte şampiyonluk düğümünün çözülebileceği bu önemli maç öncesi takımların son durumu, muhtemel ilk 11'leri ve diğer detaylar...

SPOR 19.05.2024, 18:42 19.05.2024, 19:21 Melina Ay
Galatasaray-Fenerbahçe derbisine sayılı dakikalar kaldı, takımların ilk 11’inde kimler var?

Süper Lig'de rekorlara sahne olan şampiyonluk yarışı bugün sona erebilir. Son iki haftaya 6 puan avantajla giren lider Galatasaray, saat 19:00'da Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Şampiyonluk için sadece 1 puana ihtiyacı olan sarı-kırmızılılar, kutlamalara hazırlanırken, sarı-lacivertliler ise umutlarını sürdürmek için galibiyet arayacak. Galatasaray'da eksik oyuncu bulunmazken, Fenerbahçe'de 5 eksik oyuncu ile mücadele edilecek.

Maçta yer almayan isimler

Tedavileri süren Cengiz Ünder, İrfan Can Kahveci, İsmail Yüksek ve Serdar Aziz'in yanı sıra, kart cezalısı Becao da bu maçta forma giyemeyecek. Kapalı gişe oynanacak derbide, 2 bin 400 Fenerbahçe taraftarı deplasman tribününde yer alacak.

Şampiyonluk kupası olmayacak

Beraberlikte bile şampiyonluğunu ilan edecek olan Galatasaray'da taraftarlar, büyük bir kutlama hazırlığında. Tribünler özel koreografilerle süslenecek. Öte yandan, derbi maçında şampiyonluk kupası bulunmayacak.

TFF kuralları gereğince, şampiyonluk maçtan önce matematiksel olarak kesinleşmediği için, kupa stadyuma getirilmeyecek. Rams Park'taki mücadelede, sezonun ilk devresindeki derbiyi de yöneten hakem Arda Kardeşler düdük çalacak. Dev derbide VAR’da ise Fabio Maresca görev yapacak.

Fenerbahçe'de ilk 11

 Livakovic, Osayi, Çağlar, Oosterwolde, Ferdi, Djiku, Fred, Szymanski, Mert Hakan, Tadic ve Batshuayi

Okan Buruk İlk 11’i değiştirdi

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Fenerbahçe derbisine yönelik kadroda son oynadıkları Fatih Karagümrük maçının 11'inden sadece bir değişiklik yaptı. Savunmanın merkezinde, Abdülkerim Bardakcı'nın yerine Davinson Sanchez'e şans verdi.

Davinson ligde 8 maç sonra 11'de

Okan Buruk, Fenerbahçe derbisinde savunmada değişiklik yaparak Victor Nelsson'un yanında Davinson Sanchez'e şans verdi. Davinson, son olarak 3 Mart'ta Dolmabahçe'de oynanan Beşiktaş derbisinde 11'de görev almıştı ve bu maçla birlikte 8 maç sonra tekrar ilk 11'de yer aldı.

Galatataray takımı, karşılaşmaya Fernando Muslera, Kaan Ayhan, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Derrick Köhn, Lucas Torreira, Kerem Demirbay, Hakim Ziyech, Dries Mertens, Barış Alper Yılmaz ve Mauro Icardi 11'i ile başladı.

Yedek kulübesinde ise Günay Güvenç, Eyüp Aydın, Kerem Aktürkoğlu, Wilfried Zaha, Berkan Kutlu, Tete, Sergio Oliveira, Abdülkerim Bardakcı, Serge Aurier ve Carlos Vinicius yer aldı.

Galatasaraylı futbolcular, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutlamak için ısınmaya, üzerinde Mustafa Kemal Atatürk'ün fotoğrafının bulunduğu '19.05 Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun' yazılı kırmızı tişörtlerle çıktı.

Kalan maçlar

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin derbi sonrası maçları şu şekilde:

Konyaspor-Galatasaray

Fenerbahçe-İstanbulspor

Yorumlar (0)