Canan Karatay'ı dolandıran çete, son vurgunda yakayı ele verdi

Muğla’nın Marmaris ilçesinde, telefonda 80 yaşındaki vatandaşı, Milli İstihbarat Teşkilatı görevlisi olarak kendisini tanıtan ve hesaplarının FETÖ tarafından ele geçirildiği iddiası ile 9,5 kilo altınını çalan dolandırıcılar, Marmaris ve Adana’da düzenlenen operasyon sonucu yakalandı. 

YAŞAM 22.10.2021, 14:09 23.10.2021, 10:29
Canan Karatay'ı dolandıran çete, son vurgunda yakayı ele verdi

İddiaya göre, 8 Ekim’de dolandırıcılık şebekesi üyeleri telefonla, Marmaris’te yaşayan 80 yaşındaki İ.C.’yi arayarak MİT mensubu olarak kendilerini tanıttı. Yaşlı vatandaşa, evdeki ziynet eşyaları ile banka hesaplarının tehlikede olduğunu söyleyen dolandırıcılar, altınları, eve gelecek olan ekiplere teslim etmesini ve böylece güvenceye alacaklarını aktardılar. 

9,5 kilo altınını çalarak kayıplara karıştılar

Dolandırıcılık şebekesinden H.D. ve A.Ç. Marmaris’e gelerek İ.C. isimli 80 yaşındaki vatandaşın 9,5 kilo altınını çaldıktan sonra kayıplara karıştı. 2013 yılında yine Marmaris'te Canan Karatay'ı dolandıran şebeke üyelerinden İ.A. ile M.K., Marmaris’te F.K.K. adlı vatandaşı 300 bin TL dolandırmaya çalışırken yakalandı. 

Dolandırıcılık olayından sonra Muğla Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ve Marmaris Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro, şüphelilerin yakalanması amacıyla sivil bir ekip oluşturdu. Bölgedeki güvenlik kameralarını inceleyen ekipler, şüphelileri teker teker tespit etti. 

Şüpheliler adliyeye sevk edildi

Marmaris Cumhuriyet Savcılığının verdiği arama kararının ardından operasyon için harekete geçen sivil ekipler, Adana’da H.D. ve A.Ç. adlı şüphelileri operasyon ile gözaltına aldı. F.K.K. adlı vatandaşı dolandırmaya çalışan ve 2013’te Canan Karatay'ı da dolandıran İ.A. ve M.K. isimli dolandırıcılar da Marmaris’te gözaltına alındı. 

Muğla Asayiş Şube Müdürlüğündeki işlemlerden sonra şüpheliler, Marmaris Adliyesine sevk edildi. 

Yorumlar (0)