Muğla'da ikinci kez lavanta hasadı başladı

Muğla'da turizmin yanında tarımdan daha çok ekonomik gelir elde edilmesi amacıyla aromatik ve tıbbi bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesi hususuna büyük bir destek veriliyor.

TARIM 05.12.2020, 14:32 05.12.2020, 14:37
Muğla'da ikinci kez lavanta hasadı başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nce Yatağın ve Yerkesik'teki Bahçekaya mahallerinde lavanta tarlaları oluşturuldu. Muğla'daki lavanta tarlaları senelik iki kez hasadın gerçekleştirildiği ender şehirlerden bir tanesi.

"Aromatik ve tıbbi bitki yetiştiriciliğini geliştiriyoruz"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün konuyla ilgili, "Muğla turizm kenti fakat aynı zamanda bir tarım kenti de. Tarımın çeşitliliğini arttırabilmek amacıyla Bahçekaya ve Yerkesik Mahallelerinde lavanta tarlaları oluşturduk.

Aromatik ve tıbbı bitki yetiştiriciliğinin geliştirilmesini sağlayacağız. Büyükşehir olarak 'Üreten Köylü Milletin Efendisi olacak' diyerek yola çıktık. Entegre bir tarım sistemini Muğla'da oluşturduk." dedi.

"Lavanta tarımı Muğla'mızın ve ülkemizin geleceğidir"

Gürün, tüketim kooperatiflerini kurmak, yaygınlaştırıp üretim kooperatifinden tüketim kooperatifine zincir kurmak istediklerini kaydederek, "Türkiye genelinde birbirlerinden alışveriş yapan ve özellikle kadınların oluşturmuş olduğu kooperatifler ağını kurarak tarıma olan desteğimiz sürecek. Çünkü tarım Muğla ve ülkemizin geleceğidir." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)