PFDK ceza yağdırdı

TFF (Türkiye Futbol Federasyonu) PFDK (Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu), Süper Lig'den altı kulübe muhtelif cezalar verdi.

SPOR 28.12.2023, 20:20
PFDK ceza yağdırdı

TFF tarafından gerçekleştirilen açıklamaya doğrultusunda PFDK, derbi maçın ardından Fenerbahçe'ye, taraftarlarının yol açtığı saha hadiseleri nedeniyle 112 bin TL, hakem ve diğer maç görevlileri hakkındaki açıklamaları sebebiyle de 200 bin TL olmak kaydıyla toplamda 312 bin TL para cezası verdi.

Sarı-lacivertlilere aynı karşılaşmada yaşanan kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle elektronik kart bloke cezası veren PFDK, hakem ve diğer maç görevlileri hakkındaki açıklamaları gerekçesiyle yöneticilerden Selahattin Baki ve Can Gebetaş'a 200'er bin TL para cezası kesti.

Aynı maç sebebiyle Galatasaray'a taraftarlarının yol açtığı kötü ve çirkin tezahürat nedeniyle 140 bin TL, hakem ve diğer maç görevlileri hakkındaki açıklamalar sebebiyle de 200 bin TL olmak kaydıyla toplamda 340 bin TL para cezası uygulandı.

Sarı-kırmızılılara da kötü ve çirkin tezahürat sebebiyle bir sonraki deplasman karşılaşmasında kartlarının bloke edilmesi cezası uygulayan PFDK, hakem ve diğer maç görevlileri hakkındaki açıklamaları sebebiyle Erden Timur'a 200 bin TL para cezası kesti.

Kurul, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek hakkında ise ceza tayinine yer olmadığı yönünde karar verdi.



Beşiktaş, Gaziantep FK, Pendikspor, Ankaragücü...

Beşiktaş'a taraftarlarının yol açtığı saha hadiseleri nedeniyle 112 bin TL para cezası uygulandı. Taraftarlarının yol açtığı kötü ve çirkin tezahürat gerekçesiyle Gaziantep FK'ya 80 bin TL, Pendikspor'a 500 bin TL ve Ankaragücü'ne 140 bin TL para cezası verildi.

Diğer taraftan Gaziantep FK, Ankaragücü ve Pendikspor'a bir sonraki müsabakalarda elektronik kart bloke cezası verildi.

Yorumlar (0)