Katar'dan Dünya Kupası eleştirilerine yanıt: İki yüzlülük!

Orta Doğu ülkesi Katar, 20 Kasım'da başlayacak 2022 FIFA Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Turnuvanın kendi ülkelerinde düzenlenecek olmasından hoşnut olmayan kişilerin bulunduğunu kaydeden Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, "Boykot çağrısında bulunanların sundukları argümanlar iki yüzlü bir tutumun göstergesi. Başarılarımızı kaldıramıyorlar." dedi.

SPOR 05.11.2022, 01:25 06.11.2022, 06:04 Hakan Öksüz
Katar'dan Dünya Kupası eleştirilerine yanıt: İki yüzlülük!

Tarihte ilk defa FIFA Dünya Kupası, yaz aylarında yapılmayacak. Katar'da düzenlenecek olan 2022 FIFA Dünya Kupası'nda maçlar, 20 Kasım ila 18 Aralık tarihlerinde arasında oynanacak. Dünya Kupası'ndan dolayı futbol ligleri, yaklaşık bir buçuk ay ara verecek. 

Dünya Kupası'nın Katar'da düzenlenecek olması nedeniyle FIFA'ya eleştiriler yağdıran milyonlarca futbolsever, bu kararın tek sebebinin "daha fazla para kazanma arzusu" olduğunu dile getiriyor. Dünya Kupası'nın geleneksel olarak haziran ve temmuz aylarında oynandığını hatırlatan kişiler, FIFA'yı topa tutuyor.

"Başarılarımızı görmezden gelmeye çalışıyorlar"

Dünya Kupası ile ilgili eleştirilerden Katar da nasibini alıyor. Konuya ilişkin konuşan Katar Dışişleri Bakanı Muhammed bin Abdurrahman Al Sani, "Boykottan bahsediyorlar. Bunun için sundukları sebepler ise oldukça gülünç. Objektif eleştiri yapmıyorlar. Bizim bütün başarılarımızı görmezden gelmeye çalışan iki yüzlü bir bakış açısı söz konusu." dedi.

"Biletlerin yaklaşık yüzde 97'si tükendi"

Katar ile ilgili eleştirilerin sadece bazı ülkelerdeki azınlık bir grup tarafından yapıldığını kaydeden Al Sani, "Maç biletlerinin yaklaşık yüzde 97'si tükenmiş durumda, tüm dünya bu organizasyona kilitlendi. Orta Doğu'da bulunan küçük bir ülkenin böylesine başarılı olmasını ve devasa bir organizasyonu üstlenmesini kaldıramayanlar var. Misafirperver bir halkız. Kapımız herkese açık ve dünyanın en güvenli ülkelerinden biriyiz." değerlendirmesinde bulundu.

Alman bakandan eleştiri: "Katar'ın sicili ortada"

Katar'ın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmasını eleştiren Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, "Katar'ın insan hakları sicili ortada. Dünya Kupası organizasyonunu böyle bir ülkede düzenlemek yanlış Bununla ilgili belli kıstaslar var. Bu tarz ülkelere turnuvalara ev sahipliği yapma hakkını vermemek gerekiyor." demişti.

Yorumlar (0)