Filenin Sultanları’na yurda dönüş yolunda jest: Hedef artık her zirve

2023 FIVB Milletler Ligi’nde şampiyon olan Filenin Sultanları, İstanbul’a dönmek için bindikleri THY uçağında özel anons ve pastayla karşılandı. İstanbul’a indiklerinde de büyük bir coşkuyla karşılanan Filenin Sultanları, yaptıkları açıklamada “Hedef artık hep zirve” dediler.

SPOR 18.07.2023, 17:33 Şeyda Gül
Filenin Sultanları’na yurda dönüş yolunda jest: Hedef artık her zirve

2023 FIVB Milletler Ligi’nde Çin’i 3-1 yenerek şampiyon olan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Amerika'nın Dallas şehrinden Türk Hava Yolları’nın TK 192 seferi ile yurda döndü. Uçak havalanmadan önce "Filenin Sultanları" için uçuş öncesinde pasta kesilerek mini bir kutlama yapıldı.

Kaptandan özel anons

Filenin Sultanları'nın dönüş uçağında özel anons yapan THY'nin kaptan pilotlarından Murat Tekgül, “Bugün aramızda çok özel misafirlerimiz var. Onlar, evini, yurdunu geride bırakıp bir amaç uğruna binlerce kilometre yol kat ettiler. Türk milleti adına verdikleri mücadeleyle hepimizin gönlünde taht kurdular” dedi.

Filenin Sultanları’nın bir şampiyonluk kupası ile bugün aramızda olduğunu söyleyen Tekgül, onlar hep gönüllerin şampiyonu olduğunu, ancak artık hem gönüllerin hem de dünyanın şampiyonu olduklarına bir kez daha vurgu yaptı. “Sayın yolcularımız, hepinizin huzurunda, Türk kadınının gücünü tüm dünyada göstererek şampiyon olan Filenin Sultanlarını canı gönülden kutluyorum” diyen Tekgül, Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, bayrağımızı tüm dünyada böyle gururla dalgalandırdıkları, Türk kadınının gücünü dünyaya gösterdikleri daha nice yolculuklarla beraber olmak dileğinde bulundu.

Şampiyona için dünyanın etrafını iki defa turladılar

2023 FIVB Milletler Ligi'nde 47 günde THY uçaklarıyla 24 bin km yol kat eden A Milli Kadın Voleybol Takımı, Antalya'da başlayan turnuvada sırasıyla Hong Kong, Tayland ve ABD'de mücadele etti. Filenin Sultanları, karşılaşmalar vesilesiyle yaptıkları seyahatlerdeki mesafeyle dünyanın etrafını 2 defa turlamış oldu.

Milliler yurda iniş yaptı

Şampiyon A Milli Kadın Voleybol Takımımız, saat 16.30 itibariyle İstanbul'a iniş yaptı.

Hedef artık hep zirve

Havalimanında açıklamalarda bulunan Kaptan Eda Erdem, çok mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, “Bu bizim başarı hikayemizin başlangıç noktası. Artık Olimpiyatlarda ve Avrupa Şampiyonasında da hedef zirve” şeklinde konuştu.

Erdem, “Bizi şampiyonluğa inandıran bir koç, takım, federasyon... Mutlu, gururluyum, bu başarı Türk voleybolunu tarihe kazıdı. Bu hikayede adımın olması mutluluk verici. Sürekli destek mesajları alıyoruz, birlikte kazandık. Hepinize teşekkürler” açıklamasında bulundu.

Üstündağ: Tarihimizde ilk defa 1. sıradayız

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ havalimanında yaptığı açıklamada, yeni hedefin Avrupa Şampiyonası ve Olimpiyat Oyunları olduğunu duyurdu. Tarihimizde ilk defa dünya sıralamasında 1. sıraya geldiğimizi hatırlatan Üstündağ, “Yeni koçumuza, kaptanımıza, hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Santarelli: Çok mutluyuz

A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli ise havalimanında yaptığı açıklamada “İnanılmaz bir atmosfer var. Bize güvenen herkese çok teşekkür ederiz, çok çok mutluyuz” ifadelerini kullandı.          

Yorumlar (0)