Aşı karşıtı Djokovic’e onay çıktı

Sezonun ilk grand slam turnuvasına aşı yaptırmadığı için katılamayan Sırp Tenisçi Djokovic’in Fransa Açık’a katılmasına onay verildi. 

SPOR 17.03.2022, 10:12 18.03.2022, 15:08
Aşı karşıtı Djokovic’e onay çıktı

Dünyanın en büyük tenis turnuvası organizasyonlarından olan Fransa Açık’ın yöneticisi ve eski Tenisçi Amelie Mauresmo, bir basın toplantısı düzenledi. Ülkesinde pandemi kısıtlamaları ve kuralları hakkında gevşetilme olduğunu ancak bunun büyük bir değişiklik olmadığını dile getiren Mauresmo, Djokovic hakkında da açıklamalarda bulundu.

“Şu anda korta çıkmaması için sebep yok”

Aşı yaptırmadığı ve muafiyeti olduğunu belirterek geçersiz belgeleri Avustralya hükümetine sunan Sırp Tenisçi Novak Djokovic, senenin ilk grand slam turnuvasına katılamamış ve Avustralya’dan geri gönderilmişti. O dönemde Avustralyalılar, ülkede protesto gösterileri düzenlemiş ancak hükümet kanadı geri adım atmamıştı. Bu konuya değinen Amelie Mauresmo, Djoovic’in aşı yaptırmamış halde de Fransa’da korta çıkabileceğini dile getirdi. 



“Kısıtlamalar getirilirse elimizden bir şey gelmez”

Basın toplantısında söz alan Fransa Tenis Federasyonu Başkanı Gilles Morreton ise 22 Mayıs 2022 tarihinde başlayacak olan turnuva hakkında şunları aktardı: “Şu anda koronavirüsün yayılımı konusunda önemli bir gelişme bulunmuyor. Biz de bu kapsamda Djokovic’e yeşil ışık yakıyoruz. Ancak son 2 senede küresel çapta yaşadıklarımızı düşündüğümüzde tedbiri elden bırakmamamız gerektiğini de biliyoruz. Salgında ya da ülkemizde olumsuz gelişmelerin yaşanması halinde ülkeye giriş konusunda kısıtlamalar yeniden getirilebilir. O zaman da Djokovic için elimizden bir şey gelmez.”

Rus ve Belaruslu sporculara yaptırım uygulanacak

Gilles Morreton, Rus ve Belaruslu sporculara yaptırım uygulanacağını dile getirerek bu ülkelerin vatandaşı olan tenisçilerin turnuvada yer alabileceğini ancak “tarafsız” olarak oynayacaklarını ifade etti. 



Djokovic’in 20 grand slam şampiyonluğu var

Novak Djokovic, tenisin bir numarası olarak kabul edilen sporculardan biri. Tek erkeklerde şimdiye kadar 20 grand slam şampiyonluğu bulunuyor. Ancak aşı yaptırdığı için Ocak 2022’de düzenlenen Avustralya Açık’a katılamaması, kariyerinde dönüm noktası oldu ve düşüş eğilimine geçmeye başladı. 34 yaşındaki Sırp Tenisçi, şu anda devam eden Indian Wells Masters ile Miami Açık turnuvalarına da aşı kısıtlamaları sebebiyle katılamıyor. 

Yorumlar (0)