Avustralya, Sırp tenisçi Djokovic'in itirazını ikinci kez reddedip, sınır dışı etti

Sırp tenisçi Novak Djokovic, Avustralya hükümetinin vizesini iki kez reddetmesi sonucu itiraz için mahkemeye başvurmuştu. Mahkeme, dünyaca ünlü Sırp tenisçinin itirazını reddetti.

SPOR 16.01.2022, 12:05 16.01.2022, 12:16 Hanife
Avustralya, Sırp tenisçi Djokovic'in itirazını ikinci kez reddedip, sınır dışı etti

Dava, Melbourne şehrindeki Avustralya Federal Mahkemesinde görüldü. Üç hakemli mahkeme heyeti, tenisçi Novak Djokovic'in avukatlarının savunmasını kabul etmedi ve Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke'nin verdiği kararı haklı bulup, vize iptal kararını tasdikledi.



Gerçekleştirilen duruşmanın ardından ünlü tenisçi Djokovic'in, Avustralya'dan sınır dışı edilmesi kesinlik kazanırken bunun ne zaman olacağı henüz belli olmadı.



Üç yargıcın birlikte sonuçlandırdığı mahkeme kararları, Avustralya yasalarına göre "Tam Mahkeme" olarak kabul ediliyor. Bu tarz duruşmalarda çıkan kararların temyiz yolu yok.

Ne olmuştu?

Tenisçi Djokovic, 17-30 Ocak tarihlerinde Melbourne şehrinde gerçekleştirilecek olan  Avustralya Açık Tenis Turnuvası'na tıbbi muafiyet kararıyla katılacağını bildirmiş, ancak Covid-19 aşısı vurulup vurulmadığını açıklamamıştı.

Djokovic, Melbourne şehrine gittikten sonra muafiyet kararı kabul edilmemiş ve ülkeye giriş vizesi iptal edilerek, mültecilerin tutulduğu otele gönderilmişti. Bunun üzerine tenisçi Djokovic, vize iptali kararına itiraz ederek durumu federal mahkemeye taşımıştı.

Avustralya Federal Devre ve Aile Mahkemesinde görülen davada, Djokovic’in haklı olduğu kararı verilmişti ve hükümetin vize iptali kararı kaldırılmıştı.



Kararın ardından tutulduğu otelden ayrılan Djokovic, Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nın finallerinin oynandığı Rod Laver Arena'da antrenmanlarını devam ediyordu.

Fakat Avustralya Göç Bakanı Alex Hawke'n, yetkilerini kullanarak Sırp tenisçinin vizesini yeniden iptal etmiş ve Djokovic'in avukatları yeniden itiraz için mahkemeye başvurmuştu.
 

Yorumlar (0)