Manisa’da heyelan altındaki işçiyi kurtarmaya giden itfaiye ekibi heyelan altında kaldı 

Manisa Yunusemre’de arıtma tesisi çalışmaları kapsamında kanal açmak için 3 metrelik kuyuya inen Ahmet Çolak, kayan toprağın altında kaldı. İtfaiye, UMKE ve AFAD ekiplerinin 3,5 saatlik uğraşı sonucunda Çolak’ın cansız bedeni kuyudan çıkartılırken aynı yerde ikinci kez toprak kayması meydana geldi. Çolak’ı kurtarmaya giden 2 itfaiye eri, toprak altında kaldı. Ekip arkadaşlarının sayesinde toprak altından kısa sürede çıkartılan çalışanlarının durumunun iyi olduğu bildirildi. 

YAŞAM 16.01.2022, 12:14
Manisa’da heyelan altındaki işçiyi kurtarmaya giden itfaiye ekibi heyelan altında kaldı 

Manisa Yunusemre’de Organize Sanayi Bölgesi’nde yapımı devam eden bir arıtma tesisi için iş makinesiyle kanal açmaya çalışan Ahmet Çolak, hayatını kaybetti. 3 metre derinliğindeki çukurda çalışmak için aşağıya inen Çolak’ın üzerine toprak kaydı. Mesai arkadaşlarının haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda polis, itfaiye, 112 Acil, AFAD ve UMKE ekibi sevk edildi.  



Kilolarca topraktan cansız bedeni çıktı 

Toprak kayması sonucu çukurda hapsolan Ahmet Çolak’ın mesai arkadaşları ve aile üyeleri çalışmayı gözyaşlarıyla takip ederken 3,5 saatlik çalışma sonrasında işçinin cansız bedenine ulaşıldı. Toprak altından çıkartılan Ahmet Çolak’ın bedeni Adli Tıp Kurumu’na sevk edildi. Ekiplerin kazma ve kürekle yaptığı çalışma sırasında ikinci bir toprak kayması daha meydana geldi. 



İkinci toprak kaymasından 2 işçi kurtarıldı 

Ahmet Çolak için çalışma yapıldığı esnada bir toprak kayması daha yaşandı. İki itfaiye çalışanı, toprak altında kaldı. Ekip arkadaşlarının zamanında müdahalesi ile itfaiye erleri kısa sürede toprak altından çıkartıldı ve hastaneye kaldırıldı. İtfaiyecilerin durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

Yorumlar (0)