Fransa Açık'ta şampiyon Djokovic

Bu sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın tek erkekler finalinde Stefanos Tsitsipas'ı 3-2 mağlup Novak Djokovic şampiyon oldu.

SPOR 13.06.2021, 23:42
Fransa Açık'ta şampiyon Djokovic

Başkent Paris'te organize edilen turnuvanın tek erkekler finalinde, dünyanın 1 numarası Novak Djokovic ile 5 numaralı seribaşı Yunanistanlı Stefanos Tsitsipas kozlarını paylaştı.

Mücadelenin ilk kısmında kısa toplarla sayılar yakalayan Djokovic karşısında Tsitsipas, sert servisleri ile oyuna tutundu. Djokovic, 11. oyunda rakibinin servisini kırmayı başararak 6-5 öne geçmesine karşın bu avantajını kullanamadı ve sonraki oyunda Sırp raketin servisini kıran Tsitsipas, skoru 6-6'ya getirerek eşitliği sağladı. Oldukça çekişmeli geçen tie-break bölümünü 8-6'yla kazanan Tsitsipas, ilk seti 7-6 alarak 1-0 öne geçti.

İkinci sete Sırp raketin servisini kırarak başlayan Tsitsipas, isabetli 'forehand' vuruşları ile oyun boyunca rakibine üstünlük kurmakta zorlanmadı ve seti 6-2 alarak skorda farkı açarak 2-0'a getirdi.

Djokovic'ten muhteşem geri dönüş

Bir hayli uzun geçen rallilere sahne olan üçüncü setin dördüncü oyununda Yunan raketin servisini kırarak 3-1 öne geçen Djokovic, kalan bölümde sergilediği iyi savunmanın karşılığını aldı ve seti 6-3 kazanarak skoru 2-1'e getirdi.

Yorulduğu gözlenen Tsitsipas karşısında sert servisler ve kortun çaprazına attığı toplarla etkili olan 34 yaşındaki Djokovic, dördüncü seti 6-2 alarak skoru 2-2 yaptı ve maçı final setine taşıdı.

Beşinci setin tamamında psikolojik üstünlüğü ele geçiren Djokovic, üçüncü oyunda servisini kırdığı rakibi karşısında uzun rallilerden galibiyetle ayrıldı ve 251 dakika boyunca devam eden mücadelenin ardından final setini 6-4, müsabakayı ise 3-2 alarak kupaya uzandı.







Yorumlar (0)