Spor yazarlarından Konyaspor-Fenerbahçe maçı yorumu: Fenerbahçe intihar etti

Fenerbahçe'nin Konyaspor ile oynadığı karşılaşmayı köşelerinde değerlendiren spor yazarlarının yorumları merak konusu oldu.

SPOR 07.05.2024, 10:43 Şeyda Gül
Spor yazarlarından Konyaspor-Fenerbahçe maçı yorumu: Fenerbahçe intihar etti

Spor yazarları, dün 0-0 beraberlikle biten Fenerbahçe'nin Konyaspor ile oynadığı karşılaşmayı köşelerinde değerlendirdi. İşte spor yazarlarında Fenerbahçe yorumları;

Vizyonsuz kararların bedeli

Fenerbahçe’nin lig hedefinden kopmasında birçok faktör rol oynadığını ifade eden spor yorumcusu Uğur Meleke, bu etkenler içinde en üste Fenerbahçe başkanının ve teknik adamının dar vizyonunu koyduğunu söyledi. Arabistan’daki Süper Kupa için dahi uçağa U19 takımını almak, Urfa’daki maça çıkmamak, Olympiakos ilk ayağında asları dinlendirmenin feci kararlar olduğunu savunan Meleke, o aşamalara gelen futbolcuların emeğine saygısızlık olduğunu dile getirdi. Büyük takımın tüm cephelerde tüm kupaları kazanmaya oynaması gerektiğini savunan Meleke, büyük bir takımın kupa seçmemesi gerektiğini vurguladı. “Ancak neredeyse onlar kadar büyük bir vizyonsuzluk da devre arası transferindeki hamlelerdi: Fred’e ve Tadic’e alternatif olabilecek Lincoln’ün gönderilmesi, ligin en iyi yerli santrforlarından Umut Nayır’ın ikna edilemeyip Serdar Dursun’un alınması bence yanlış kararlar” diyen Meleke, tüm bu vizyonsuz kararların bedelini Fenerbahçe’nin ödediğini kaydetti.

Fenerbahçe intihar etti

Konyaspor’un altın değerinde bir puan aldığını kaydeden Erman Toroğlu ise Fenerbahçe’nin de buna yardım ettiğini dile getirdi. “Dün gece için şunu söyleyebiliriz. Fenerbahçe intihar etti. Kendi ipini kendi çekti. Hiçbir bahanesi yok. Bakınız Galatasaray ve Fenerbahçe kendi iç sahalarında oynadığı maçlarda hakemlerden yara alamazlar” diyen Toroğlu, ne olursa olsun hakemler takdir haklarını Fenerbahçe ve Galatasaray'ın lehlerine kullandıklarını vurguladı. Deplasman için bir şey diyemeyeceğini aktaran Toroğlu, ligin bu sezon bu hale geldiyse Fenerbahçe iç sahada kaybettiği puanlara bakmaları gerektiğini belirtti. “Birisi herkesi yenerken diğeri bir yenilgi, 3 beraberlik aldı. Böyle gergin maçta hakem büyük hata yapmadan 90 dakikayı bitirdi” diyen Toroğlu, kısaca Fenerbahçe'nin oyun planının “Saldım çayıra, Mevlam kayıra” olduğunu belirtti. Toroğlu, “Ama dün akşam Mevlam kayırmadı Fenerbahçe'yi” yorumunda bulundu.

Arabeskçi fantezisi gibi

Değişikliklerden sonra Cengiz ve Szymanski dışında daha efektif bir Fenerbahçe’nin sahada olduğunu kaydeden Ercan Güven, ancak moral olmadığını vurguladı. “Belli ki, ezeli rakibe rekorları, averajı, malı-mülkü kaptırdığından beri yerlerdeydi o. Fenerbahçe golsüzlüğünün teknik açıklaması, Konyaspor kalecisi Slovik’in sağlam refleksleri ve kanat ortalarının Batshuayi yerine son dokunuşta yaşadığı sıkıntı süren Dzeko’ya denk gelmesi şeklindeydi” diyen Güven, işin psikolojik boyutunun ise İsmail Kartal’a, Ali Koç’a sormak gerektiğini savundu. 10 dakika kala “patron çıldırdı” ve son değişiklik hakkını kullanarak Tadic’i çıkarıp Serdar Dursun’u aldığını ifade eden Güven, İsmail Kartal’ın takımı üç santrafor yaptığını vurguladı. “Hem de formunun dibine inmiş Szymanski orada öyle dururken. Orkestraya 24 kemancı koyarak “çok sesli müzik” yaptığını sanan arabeskçi fantezisi gibi! Şimdi Galatasaray bir yenilecek, bir de Fenerbahçe’ye yenilecek” değerlendirmesinde bulunan Güven, Kartal’ın matematiğinin böyle olduğunu anlattı. En iyisi Başkan Ali Koç’un yarım bıraktığı protestoya devam edip derbide takımı sahadan çekmesi olacağını aktaran Güven, “Hiç olmazsa sezon işe yarasın” dedi.

Kırık diş oldular

İsmail Hoca'nın kurgusunda ezberin yine bozulmadığını belirten yorumcu Gürcan Bilgiç ise bu kalabalığa ilk yarı tek santrfor ile saldırdığını ve sonrasında Batshuayi ile dengeyi sağladığını anlattı. Topa ve pozisyonlara hakim olmalarına rağmen, tabelayı değiştiremediklerini kaydeden Bilgiç, “Dzeko belki de gole en çok yaklaştığı maçtaydı. Vurdu kaleciye, vuramadı auta. Tam ona göre pozisyonlarda kaçtı bunlar üstelik. Buna Tadic'in maç başındaki karşı karşıyasını da ekleyebiliriz. Takımı, "Şampiyon yapsın" diye gelenler "Kırık diş" oldular. En kritik 90 dakikada. Böyle maçların taktiğinin içinde, "Ekstra" performanslar gerekir” şeklinde konuştu.

Şampiyonluk heba oldu

Şu hatalı bu hatalı diyemediklerini kaydeden Ahmet Çakar, Dzeko ile İcardi'nin farkını anlattı. Galatasaraylı oyuncunun yakaladı mı attığına değinen Çakar, ne Dzeko kadar mücadele ettiklerini ne de onun kadar koşmadıklarını belirtti. Ama yakaladı mı attıklarını ancak Dzeko’nun ise çok kaçırdığını aktaran Çakar, dün bazı kafa şutları ile Avrupa'da en iyi vuran santrforlardan ama golü yapamadığını dile getirdi. Sonuçta; Fenerbahçe için yüzde 99 oranla bir yıl daha heba olduğunu ifade eden Çakar, “Kolay değil, 10 senedir şampiyonluk yok. Bugünden itibaren Fenerbahçe'de çok taş yerinden oynar. Hatta Ali Koç bile” dedi.

Lige havlu attı

Böylesine kritik bir maça İsmail hocanın yine aynı diziliş ile başlaması eleştirilecek konulardan bir tanesi olduğunu dile getiren İlker Yağcıoğlu, rakibin zaten üstüne gelecek gücü olmadığını söyledi. Dzeko-Batshuayi ikilisi ile başlayıp rakibi tamamen baskı altına almanın daha doğru bir fikir olduğuna değinen Yağcıoğlu, ikinci yarıda Dzeko- Batshuayi ikilisi ile tamamen Konyaspor'un ceza sahası önünde oynanan bir maç izlediklerini anlattı. “Dzeko, öyle goller kaçırdı ki sanki kendinden vazgeçmiş gibiydi. Fenerbahçe iyi oynamasa da oyun kimseyi tatmin etmese de en az 6 gol pozisyonu kaçırıp lige havlu attı desek çok da yanlış olmaz” diyen Yağcıoğlu, Fenerbahçe iyi oynamasa da oyun kimseyi tatmin etmese de en az 6 gol pozisyonu kaçırıp lige havlu attı demesinin çok da yanlış olmayacağını kaydetti.

Şampiyonluk şansı inandırıcı değil

Fenerbahçe soyunma odasına giderken, ikinci yarıda iyi futbol kadar şansa ve sakinliğe ihtiyaç olduğunu gördüklerini anlatan Engin Verel, İsmail Kartal'ın da kesin bir müdahalesi gerektiğini vurguladı. Çünkü atağı hemen hemen hiç düşünmeyen Konyaspor'a karşı bu kadar tedbirli ve tek forvetle oynamasını anlamış olmadığını kaydeden Verel, zaten Dzeko’nun da ilk yarıda takımın durumundan memnun olmadığını belirtti. İsmail Kartal'ın yapması gerekenlerinin onun yapmaya çalıştığını söyleyen Verel, Tadic ve Mert Hakan Yandaş'a neler yapmaları gerektiğini anlattığını ama pek işe yaradığını söyleyemediğini vurguladı. İkinci yarıda yapılan değişiklikler ve sakatlıklar, sonrası Fenerbahçe sayısız pozisyon bulduğunu dile getiren Verel, “Ama ilk yarıda olduğu gibi şans da sakinlik de onların yanında değildi. Dzeko, Batshuayi çok net fırsatları yine harcadı. Bu saatten sonra Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansından söz etmek inandırıcı olmaz. Bir sezon daha kupasız kapanacak” ifadelerini kullandı.

4 kupanın hesabı verilmeli

“Fenerbahçe'de sezon başından bu yana yaşanılan sakatlıkların hesabını kim verecek bilmiyorum. Şampiyonluk yolundaki rakibi de sezonu erken açtı ama bu kadar sakatlık yaşanmadı” diyen Oktay Derelioğlu, Fenerbahçe’nin 2 puan kaybederek şampiyonluk şansını mucizelere bıraktığını vurguladı. Sezona 4 kupa hedefiyle başlayıp sıfır çekmenin hesabını birilerinin vermesi gerektiğini savunan Derelioğlu, “Fenerbahçe'de sezon başından bu yana yaşanan sakatlıkların, veda edilen 4 kupanın hesabını birileri vermeli” dedi.

Bu maç hocayı eleştiremem

Sezon bittiği zaman sezon geneli için İsmail Kartal'ı eleştirebileceğini ama bu maç için eleştiremeyeceğini kaydeden yorumcu Rıdvan Dilmen ise “Fenerbahçe bu maçı kazanmak için gayet yeterli pozisyona girdi ama hiçbirini değerlendiremedi” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)