Ricardo Quaresma'dan Beşiktaş itirafı

Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Fernando Santos'un kendisini transfer etmek istediğini, ancak bu transferin gerçekleşmediğini açıkladı

SPOR 07.05.2024, 16:29 08.05.2024, 13:19 Buse Önder
Ricardo Quaresma'dan Beşiktaş itirafı

Beşiktaş'ın efsane oyuncularından biri olan ve siyah-beyazlı formayla unutulmaz anılar biriktiren Ricardo Quaresma, Türkiye Kupası yarı finalinde Ankaragücü ile oynanacak maç için İstanbul'a geldi. TRT Spor'a verdiği röportajda, Portekizli yıldız bu akşamki kupa maçını stadyumda izleyeceğini ve Beşiktaş'taki günlerini özlemle hatırladığını belirtti.

‘İstanbul hayatımın bir parçası’

Hayatımın en güzel anılarını Beşiktaş'ta biriktirdiğini vurgulayan Portekizli futbolu, İstanbul’un hayatının bir parçası olduğunu belirtti. “Türkler, bana karşı çok iyiler. Beşiktaş'ta büyük bir geçmişim oldu. Ölene kadar benimle olacak. İstanbul da bu yüzden hayatımın önemli noktası” ifadelerini kullanan Quaresma maçı stadyumda izleyeceğini belirtti.

‘Tekrar döner miyim bilmiyorum’

Her gün idman yaptığını ve teknik direktörlükle ilgili kurslar aldığını vurgulayan yıldız futbolcu, “Aşağıdan başlayacağım ve yukarılara çıkmak istiyorum. Futbol oynar mıyım tekrar? Bunu bilmiyorum. Fırsat olursa oynarım" ifadelerini kullandı.

Quaresma, gelecekteki hedeflerini de paylaştı. Futbola dönmesi halinde Beşiktaş ya da Porto’da oynamak istediğini belirten Quaresma,  Beşiktaş ve Porto'da hayatımın en güzel günlerini yaşadığını belirtti. Yıldız futbolcu, “Hangi pozisyonda olursam, en iyisini yapmak istiyorum. Bu yüzden kurslar almak istiyorum" şeklinde konuştu.

‘Beşiktaş beni istedi’ iddiası

Fernando Santos'un Beşiktaş'a dönüşünü istediğini de dile getiren Quaresma, "Santos beni Beşiktaş'a istedi” ifadelerini kullanarak, Hasan Arat ile bu konu hakkında konuştuklarını ama kişisel olarak böyle şeylerin üzerine gitmediğini söyledi.

“Telefon numaram var, istedikleri zaman beni arayabilirler" şeklinde konuşan futbolcu transfer için açık kapı bıraktı.

Semih Kılıçsoy’a övgüler yağdırdı

Beşiktaş'ın genç yeteneği Semih Kılıçsoy'a da övgüler yağdıran Quaresma, Semih Kılıçsoy’un yetenekli, çok iyi bir futbolcu olduğunu vurguladı. İyi bir Beşiktaş kadrosu içinde daha çok parlayacağını belirten Quaresma, “Günümüzde insanlar çok para kazanmayı düşünüyor ama Beşiktaş'ta sportif direktörün gelecekte daha çok nasıl kazanacağını düşünmeli. Bu kısımda hata var" ifadelerini kullandı.

‘Şenol Güneş ile çalışmayı çok istiyorum’

Teknik direktör Şenol Güneş ile çalışmayı çok istediğini belirten Quaresma, tecrübeli teknik direktörün çok öğretici biri olduğunu vurguladı. Güneş’e çok saygı duyduğunu ve çok sevdiğini belirten yıldız futbolcu, “Teknik direktörlük yolunda ondan çok şey öğrenmek isterim. Şenol Güneş'ten çok şey öğrendim" diye konuştu.

Beşiktaş taraftarını da özel olarak anan Quaresma, "Beşiktaş taraftarı, benim için daima özel olacak” ifadelerini kullanarak, Beşiktaş taraftarı kadar kendisini seven başka bir taraftar grubu olmadığını belirtti. Bu sevginin kendisini çok mutlu ettiğini vurgulayan Quaresma, taraftara da teşekkürlerini iletti.

Yorumlar (0)