Avustralya'da Djokovic krizi büyüyor! Mültecilerin kaldığı otele gönderildi

Teniste dünya erkekler 1 numarası Sırp tenisçi Novak Djokovic, aşı olmadığı için Avustralya vizesinin iptal edilmesi sonrası ülkeye alınmadı.

SPOR 06.01.2022, 09:48 06.01.2022, 09:49
Avustralya'da Djokovic krizi büyüyor! Mültecilerin kaldığı otele gönderildi

Sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık'a katılmak için Djokovic'in, Avustralya'nın Melbourne Havaalanı'nda Avustralya'ya giriş koşullarını yerine getirememesi gerekçesiyle vizesinin iptal edildiği bildirildi.

Sınır Güvenliği'nden açıklama

Konuya ilişkin açıklama yapan Avustralya Sınır Güvenliği, Djokovic'in "Avustralya'ya giriş koşullarını yerine getirmek için yeterli kanıt sağlamadığı" ve bu sebeple vizesinin iptal edildiğini açıkladı.

"Sınır dışı ediliyor..."

ABF'nin söz konusu açıklamasında, "Geçerli bir vizesi bulunmayan ya da vizeleri iptal edilen yabancılar gözaltına alınacak ve ülkeden çıkarılacak." sözlerine yer verildi.

Mültecilerin kaldığı otele gönderildi

Ünlü raketin "Avustralya'ya giriş koşulları için yeterli kanıt sağlamadığı" ve bu sebeple vizesinin iptal edildiğini duyuran ABF, iptal kararından sonra Djokovic'i, Melbourne şehrinin Carlton semtinde bulunan mültecilerin tutulduğu otele gönderdi.

Otelde, avukatlarının başvuruda bulunduğu mahkemeden gelecek neticeyi bekleyen Djokovic’e, Sırp bayraklarıyla destek vermeyen gelen 10 kişilik grup, otelin önünde söyledikleri Sırpça şarkılarla dans ederek moral veriyor.

Başbakan: "Kimse kuralların üzerinde değil"

Djokovic'in söz konusu durumuyla ilgili Twitter hesabından bir açıklama paylaşan Avustralya Başbakanı S. Morrison, “Kimse kuralların üzerinde değildir. Kuvvetli sınır politikalarımız, Kovid-19 salgınında dünyada genelindeki en düşük ölüm sayılarından birinin olduğu Avustralya için ciddi öneme sahip, teyakkuzda olmayı sürdürüyoruz.” sözlerini kullandı.

Tepkilere yol açmıştı

Koronavirüs aşısı olup olmadığını bildirmediği için 9 şampiyonluğu bulunduğu Avustralya Açık'a katılamama tehlikesiyle karşılaşan Novak Djokovic'in, organizatörlerinden özel izin alması Avustralya’da tepkilere sebep olmuştu.

Avustralya Açık Turnuvası, 17-30 Ocak tarihlerinde Melbourne şehrinde düzenlenecek.

Yorumlar (0)