Muharrem İnce, CHP'deki tecavüzleri konuştu!

Muharrem İnce, CHP'deki tecavüz ve taciz olaylarındaki tüm gerçeklerin ortaya çıkarılmasının şart olduğunu kaydetti.

SİYASET 04.12.2020, 09:46
Muharrem İnce, CHP'deki tecavüzleri konuştu!

CHP'de büyük bir tecavüz, taciz ve cinsel istismar skandalı patladı.

Teşkilatlarda bazı kadınların darp edilerek tecavüze maruz kaldığı, bazılarının tacize uğradığı daha da kötüsü tüm bu olayların CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP yönetimi tarafından özenle örtbas edildiğinin ortaya çıkması kamuoyunda şok etkisi yarattı.

Özellikle CHP Maltepe İlçe Teşkilatında yaşanan tecavüz vakasının CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu tarafından özenle gizlenmeye çalışıldığı ortaya çıkmıştı.

Tüm örtbas çabalarına rağmen Maltepe İlçe Başkan Yardımcısı U.K, tecavüz ettiği genç kadın tarafından aldığı doktor raporu ile birlikte savcılığa şikâyet edilince "tecavüz, darp ve alıkoyma" suçundan tutuklanarak cezaevine konuldu.

Bu olayın ardından Ümraniye ve Avcılar'da da peş peşe tecavüz olayları kamuoyuna yansıdı.

Dün ise son olarak Esenler ilçe teşkilatında tecavüz olayları patlak verdi.

Muharrem İnce de şokta!

Yaşanan ancak CHP yönetimi tarafından örtbas edilmek istenen tecavüz ve taciz skandallarına dair Muharrem İnce'den çarpıcı bir değerlendirme geldi.

CHP'de büyük bir gayretle üzeri kapatılmak istenen tecavüz olaylarının üzerine gidilmesi gerektiğinin altını çizen Muharrem İnce, CHP'nin türlü türlü skandallarlar gündemde bulunması karşısında üzüntü duyduğunu ifade etti.

Parti yönetiminin artık olaya el atması gerektiğini belirten Muharrem İnce, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'ndan, Kadın Kolları Başkanı Aylin Nazlıaka'dan ve İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'ndan aktif tavır beklediğini kaydederek, "Gizlememeliler, üzerine gitmeliler" dedi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin sorularını cevaplandıran Muharrem İnce, "CHP’nin hâli beni tabii ki üzüyor. Türkiye yönetilmiyor ama CHP de yönetilmiyor. Her gün yeni bir skandal! CHP yönetiminin yeni politikası 'zamana yaymak' olmuş. Sorunları çözemiyorlar, neşter vuramıyorlar. Her gün bir skandal duyuyor, izliyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)