Muharrem İnce açıkladı: Seçim ikinci tura kalırsa kimi destekleyecek?

İnce, cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde hangi adayı destekleyeceklerini parti üyelerine soracaklarını belirtti.

SİYASET 15.09.2021, 19:25
Muharrem İnce açıkladı: Seçim ikinci tura kalırsa kimi destekleyecek?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, bir otelde medya kuruluşlarının Ankara temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

Memleket Partisi'nin 18 Mayıs tarihinde partileşmesine karşın kısa süre içerisinde 53 şehirde örgütlenmesini tamamladığını söyleyen İnce, Ankara Spor Salonu'nda ilk kurultaylarını gerçekleştireceklerini kaydetti. 

"Üyelere soracağız"

İnce, gazetecilerden gelen bir soru üzerine cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kalması halinde hangi adayı destekleyeceklerini de parti üyelerine soracaklarını belirtti. İnce, "Kesinlikle bu şekilde yapmalıyız. Emin olun, buradan da söz veriyorum, üyelere soracağız." ifadelerini kullandı.

"Bu iktidarın değişmesi gerekiyor fakat bize sorarsanız bu muhalefetin de değişmesi gerekiyor." diyen İnce, cumhurbaşkanı seçimlerine çatı adayla gidilmesi gerektiğini dile getirenlerin matematik bilmeyenler olduğunu söyledi.

İnce, "Kesinlikle çoklu aday olması gerekiyor. Sayın Akşener, Sayın Kılıçdaroğlu ayrı ayrı aday olmalılar. Ben de ayrı aday olmalıyım. HDP de kendi adayını çıkarmalı. Aday sayısı ne denli çok olursa katılım o denli yüksek olur. Buna karşın Sayın Erdoğan birinci turda yüzde 51'i yakalıyorsa zaten yapacak bir şey kalmıyor. Fakat bu adaylar halka söz vermeli. Seçim ikinci tura kalırsa, kim ikinci ise onu desteklemek üzere söz vermeli. Bu şekilde yapılabilir." yorumunda bulundu.

İnce, 'çatı aday' ile seçime gidilmesinin katılımı düşüreceğini belirtti.

"Anketlere inanmıyorum"

"Partinizin anketlere yansıyan rakamlara göre oy oranları nedir?" sorusuna İnce, "Ben bu anketlere inanmıyorum, hepsi masa başında yapılmıştır, palavradır. Biz an itibarıyla bir anket yaptırmadık, kurultaydan sonra bunu yaptıracağız. Sayılara takıntılı değiliz, barajı aşacağımızı düşünüyoruz." cevabını verdi.

Yalnızca iktidarda değil muhalefette de 'tek adam problemi' bulunduğunu kaydeden İnce, ülkemizin acilen bir ortak akla ihtiyacı olduğunu ifade etti.

"Baskın seçim olmaz"

"Millet İttifakı seçime güçlendirilmiş parlamenter sistem vaadiyle gidiyor, sizin bir sistem vaadiniz var mı?" sorusu üzerine İnce, dünya siyasetinde 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin de güçlendirilmiş parlamenter sistemin de bulunmadığını belirtti.

Erken seçim olasılığına yönelik soruyu da cevaplayan Muharrem İnce, "Baskın bir seçim öngörmüyorum, tecrübelerim bunu söylüyor. 2022 sonbaharından evvel seçim olmaz. Çanakkale Köprüsü'nün açılışını yapmadan seçime gitmeyecektir. Ben mektubu bu şekilde okuyorum." diye konuştu.







Yorumlar (0)