Kılıçdaroğlu'ndan veda mesajı ve Akşener sözleri: "Hakkınızı helal edin"

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda veda mesajı verdi. "Bu kürsüye veda etmek için buraya geldim." diyen Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Akşener hakkında, "Meral Hanım merttir, yeri geldiğinde masaya yumruğunu vurur." ifadelerini kullandı. Altılı masanın liderlerini tek tek öven ve Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş'ın da yanında olacağını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hakkınızı helal edin." dedi.

SİYASET 07.03.2023, 14:13 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan veda mesajı ve Akşener sözleri: "Hakkınızı helal edin"

Partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda kürsüye çıkan Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, duygu dolu bir veda konuşması yaptı. "Bu kürsüye veda etmek için buraya geldim." diyen Kılıçdaroğlu, "Bu satırları kaleme alırken zorlandım." ifadesini kullandı.

"Bugün bu grup kürsüsüne veda etmek için buradayım"

Türkiye'nin her neresinde olursa olsun tüm yurttaşların huzurlu bir hayat sürmesini dilediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Ülkeden bereket fışkırsın, dostluk kadim olsun. Bugün bu grup kürsüsüne veda etmek için buradayım. Veda konuşması yazmak ve bütün yaşanmışlıkları geride bırakarak veda etmek kolay değil. Burası benim evim, sizler yol arkadaşlarımsınız. Size bu kürsüden son defa bakmak isterim." dedi.

"Onca algıya rağmen Bay Kemal'i seçtiniz"

Sarayın yol arkadaşı olmak kolaydır. Orada her türlü imkan ve günah var. Bay Kemal'in yol arkadaşı olmak ise uzun, ince bir yoldur. Tehlikelerle doludur ve zorludur." ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, "Bu yolda başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Istıraplı bir yoldur. Ne paramız pulumuz var ne de sarayımız. Hakkında yapılan onca algıya rağmen yine de Bay Kemal'in yolunda yürümeyi tercih ettiniz. Bu benim için onurdur. Bu tercihinizi yüreğime yazdım. Bu akıldan çok yürek işi. Böyle yol arkadaşlarım olduğu için gurur doluyum. Allah sizden razı olsun." diye konuştu.

"Meral Hanım merttir, yeri geldiğinde masaya yumruğunu vurur"

Cuma günü yaptığı konuşmayla altılı masadan ayrılan ancak dün yeniden dönen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Son kez bu kürsüden sesleniyorum. Yeni bir ülkenin hayalini kuruyorum. Bunu Meral Akşener ile yapacağız. Meral Hanım yeri geldiğinde yumruğu masaya vurmasını da bilir, merttir. İlk gün maalesef istenmeyen sözler söylendi ama arada sırada ülkücü damarının tuttuğunu biliyorum." dedi.

Liderleri tek tek övdü

Altılı masanın diğer üyelerinden de teker teker bahseden Kılıçdaroğlu, "Sayın Temel Karamollaoğlu, Saadet Partisi'nin lideri. Cesur ve bilgedir. Gelecek Partisi lideri Ahmet Bey (Davutoğlu) günlerdir uyumuyor. Gerçek bir entelektüel. Deva Partisi lideri Ali Babacan gibi genç bir ismimiz var. Gültekin Uysal çok genç ve çok cesur. Evladım Ekrem İmamoğlu ile dostum Mansur Yavaş da yanımda. Bir gün 'başardık' diyebileceğiz. Hakkınızı helal edin." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)