Türkiye’de depremin maliyeti: Birleşmiş Milletler hesapladı

Birleşmiş Milletler, Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'ye olan hasar maliyetini hesapladı.

EKONOMİ 07.03.2023, 14:28 17.03.2023, 15:28
Türkiye’de depremin maliyeti: Birleşmiş Milletler hesapladı

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, BM Cenevre Ofisi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına Gaziantep'ten video konferans yoluyla katılım sağladı. 6 Şubat günü meydana gelen depremlerin üzerinden 1 ay geçtiğine işaret eden Vinton, deprem sebebiyle bölgede yaşayan 2,7 milyon kişinin evinden olduğunu, 600 bin kadar iş yeri ve binanın yıkıldığını ifade etti.

“100 milyon metreküp enkaz ortaya çıkardı”

Depremin Türkiye’ye olan hasarını hesapladıklarını ifade eden Vinton, "Şu zamana kadar gerçekleştirilen hesaplamalarla beraber hükümetin sağladığı ve uluslararası ortaklar tarafından desteklenen zarar miktarının 100 milyar doları geçmesi bekleniyor" dedi.

Temsilci Vinton, deprem bölgelerinde tekrar toparlanma faaliyetlerinin hayatın normale dönmesi noktasında büyük bir öneme sahip olduğunu ifade etmişti.

Depremin boyutlarının daha önce benzeri olmayan bir şiddette yaşandığını dile getiren Vinton, "Enkazlar altında insanların anıları, hayatları ve umutları kaldı. Meydana gelen felaket 100 milyon metreküp kadar enkaz oluşturdu. Bu rakam oldukça yüksek” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar (0)