Azerbaycan ile Ermenistan arasına ilk sınır taşı dikildi

Azerbaycan ile Ermenistan'dan uzman grupların yer ölçümleri sonrası koordinatlar belirlendi. İki ülkeyi ayıracak ilk sınır taşının yerleştirildiği kaydedildi.

DÜNYA 24.04.2024, 10:07 24.04.2024, 16:02 Hakan Öksüz
Azerbaycan ile Ermenistan arasına ilk sınır taşı dikildi

Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınır belirleme çalışmaları hakkında bilgi verdi. Aynı zamanda Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı da olan Mustafayev, "Koordinatların tespit edilmesi için jeodezik ölçümlere dayalı süreç başladı. İki ülkenin uzman ekiplerinin çalışmaları devam ediyor." dedi.

"Sınır sorunlarının çözüleceğini umuyoruz"

İki ülke arasında yapılan görüşmeler ve anlaşmalar gereğince sürecin başlatıldığını kaydeden Şahin Mustafayev, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki sınır sorunlarının çözüleceğini umduklarını söyledi. 

19 Nisan’da ilk görüşme yapıldı

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 19 Nisan’da sınırlandırma sürecinin ilk görüşmesi yapıldı. Görüşmede, Ermenistan işgali altında 4 köyün Azerbaycan'a verilmesi kararlaştırıldı.

Azerbaycan ve Ermenistan'da kalacak yerleşkeler

Azerbaycan'a verilecek Aşağı Eskipara, Bağanis Ayrım ve Heyrimli Gızılhacılı'nın aynı zamanda sınır güzergahı olacağı kaydedildi. Berkaber, Kirants, Voskepar ve Bağanis yerleşkeleri ise Ermenistan'da kaldı. 

Yorumlar (0)