Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı dünya basınının gündeminde

Türkiye siyasetinde son günlerde meydana gelen hareketli gelişmelerin sonrasında Millet İttifakı'nın resmi cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu oldu. Söz konusu adaylık dünya basınında oldukça büyük yer kapladı.

DÜNYA 07.03.2023, 09:43
Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adaylığı dünya basınının gündeminde

Türkiye siyasetinde medyana gelen hareketli anlar, dünya basınında da oldukça büyük bir ses getirdi. Millet İttifakı dün resmi açıklamada bulunarak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdi.

BBC: “Türkiye’nin Gandi’si”

"Kemal Kılıçdaroğlu: Muhalefet "Türkiye'nin Gandi'sini" Erdoğan'ın rakibi olarak seçti" başlığını atan BBC haberinde, seçimlere kısa bir süre kala adayın duyulduğuna dikkat çekti.

New York Times: “Recep Tayyip Erdoğan'ı mağlup etmek istiyor”

"Muhalefet partileri Erdoğan'ın rakibi için adayı seçti" ifadesiyle başlık atan New York Times, "Türkiye'de bulunan en büyük muhalefet partisinin başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve ortakları, ülkenin demokrasisine zararda bulunan Recep Tayyip Erdoğan'ı mağlup etmek istiyor" şeklinde yazdı.

Washington Post: “Rakibini seçti”

"Türkiye muhalefeti Mayıs'taki seçimler için Erdoğan'ın rakibini seçti" şeklinde başlık kullanan Washington Post, haberinde ittifakın izlediği yola değindi.

Guardian: “Okumayı seven bir cumhurbaşkanı adayı”

Guardian haberinde ise şu ifadelerde bulundu: "Türk muhalefeti kamuoyu tartışmalarının sonrasında okumayı seven bir cumhurbaşkanı adayı yönünde karar kıldı" başlığını attı. Haberde, “Bazı kişiler 74 yaşında olan iktisatçı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20 senenin ardından Erdoğan'ı koltuğundan kaldıracak karizmadan yoksun olduğunu ifade ediyor" şeklinde değerlendirmede bulunuldu.

Kılıçdaroğlu'nun fotoğrafını paylaştığı haberinde Der Spiegel, "Bu adam Erdoğan'ı yenmek istiyor. Şansı var mı?" sorusunu oyucularına yöneltti.

Yorumlar (0)