Kılıçdaroğlu'ndan SADAT reklamı yorumu: Beni tehdit ediyorlar

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında mülteci sorununun çözümünden atama bekleyen öğretmenlere kadro sözüne kadar birçok önemli mesaj verdi. Katıldığı bir televizyon programında konuşması sırasında SADAT reklamının yayınlanması ile ilgili de konuşan CHP lideri, "Beni bu şekilde tehdit ediyorlar." dedi. İşte Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından ayrıntılar...

SİYASET 17.01.2023, 15:06 Hakan Öksüz
Kılıçdaroğlu'ndan SADAT reklamı yorumu: Beni tehdit ediyorlar

Partisinin grup toplantısında kürsüye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önemli mesajlar verdi. Ülkede yaşayan herkesin problemlerini çözeceklerini ve huzuru getireceklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, "Bu çözümleri masada oturarak üretmedik. Sahadan toplanan gerçek verilere dayanarak çözüm yolları geliştirdik." dedi.

Vatandaşın öncelikle istikrar beklediğine vurgu yapan CHP lideri, "Ekonomide istikrar, önceliklerimiz arasında. Vatandaşlar gece yatıyor, sabaha ürünün fiyatı değişiyor. Yarın ne olacağı kestirilemiyor. Bizim dönemimizde istikrar olacak. Düşük gelirli hiçbir ailenin elektriği, suyu ve doğal gazı kesilmeyecek, söz veriyorum. SMA'lı çocukları bulunan ailelere de söz veriyorum. Çocuklarınızın tedavilerini SGK karşılayacak." ifadelerini kullandı.

Mülteci sorunu

Mülteci sorununu çözeceklerini söyleyen CHP lideri, "En geç iki sene içinde kendi özgür iradeleriyle ülkelerine dönecekler. Bunun gerçekleşmesi için şartları sağlayacağız. Bu sorunu çözmezsek yarın öbür gün bu insanlar daha fazla çoğalacak. Sosyal güvenlikleri olmadan zor şartlarda yaşamaya mahkum kalacaklar. 3 milyon 600 bin Suriyeli göçmenin ülkeye gelişine izin veren belli. Vatandaşlarıma sesleniyorum. Bu durumdan şikayetçiysen, sandıkta tepkini göstermen gerekiyor." vurgusunu yaptı. 

Öğretmen atamaları

Atama bekleyen öğretmenlerin yaşadıkları problemleri de ortadan kaldıracaklarına işaret eden Kılıçdaroğlu, "2023'te 100 bin öğretmen ataması yapacağız. Köy okulları açılınca ek 100 bin atama daha yapılacak. Okulda beslenme işi bütünüyle devlete ait olacak. Bu süreçte kantincilerle iş birliği yapılacak. Öğretmenlerin hepsi kadroya geçirilecek." dedi.

SADAT reklamı yorumu

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun gündemindeki konulardan biri de gazeteci Uğur Dündar'a konuk olduğu program sırasında SADAT reklamının ekrana verilmesiydi. Askeri bir danışmanlık şirketi olan SADAT'ın, paramiliter bir kuruluş olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, seçim güvenliğini tehlikeye atabileceklerini söylemişti.

"418 milyar doları tahsil edeceğiz"

Kılıçdaroğlu, Uğur Dündar'ın programında açıklamalar yaparken yayınlanan SADAT reklamı hakkında, "Programı gördünüz değil mi? Ben konuşurken silahlı insanların bulunduğu SADAT reklamı yayınlandı. Beni bu şekilde tehdit ediyorlar. Orada verilen mesaj şu: 'Sizin için geliyoruz.' Bu tarz paramiliter örgütler, çok daha büyük bir resmin küçük parçası. Parayı çalan 5'li çetelerle ilişki içindeler. Devletten çaldıkları 418 milyar doları tahsil edeceğiz. Benimle anlaşmaya çalıştılar ama gereken cevabı aldılar. Suikast ile tehdit ettiler. Ne olursa olsun bu yoldan dönmeyeceğim. Be çakallar, be şerefsizler. Sizden korkacağımı mı sanıyorsunuz? Hodri meydan. Bana bir şey olması durumunda işi vatandaşlarımıza, 85 milyona havale ediyorum. Bu parayı o örgütlerden tahsil edeceksiniz." yorumunda bulundu. 

Yorumlar (0)