Karamollaoğlu, Erdoğan-Asiltürk görüşmesine ne dedi?

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın SP YİK Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyareti ile ilgili açıklama yaptı: Bir adım atılmış, bir diyalog kurulmuş, bir ziyarette yapılmış. Bu ne küçümsenmeli ne de abartılmalı.

SİYASET 13.01.2021, 15:27 14.01.2021, 13:52
Karamollaoğlu, Erdoğan-Asiltürk görüşmesine ne dedi?

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, SP (Saadet Partisi) YİK (Yüksek İstişare Kurulu) Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaret etmesine ilişkin olarak, bir dilayoğun kurulduğunu, bir adım atıldığını, bir ziyaretin gerçekleşmiş olduğunu; bunun ne çok küçümsenmesi ne de abartılması gerektiğini ifade etti.

Partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenleyen ve Saadet Partisi'ne ait sosyal medya hesaplarından ayrıca canlı verilen toplantıda gündemi değerlendiren Temel Karamollaoğlu, konuşmasının başında KKTC (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti)'nin Kurucu Cumhurbaşkanlığını yapan Rauf Denktaş'ı, vefat edişinin dokuzuncu senei devriyesi sebebiyle rahmet ve minnetle andı.

Erdoğan'ın, Asiltürk'ü ziyareti!

Her zaman Türkiye'nin huzurunu ve refahını öncelediklerini vurgulayan Temel Karamollaoğlu, ülkenin sorunlarına ancak diyalog yoluyla çözüm üretilebileceğini, bu sebeple problemlerin çözümü için herhangi bir şekilde muhatap ayrımına gitmediklerini belirtti.

Saadet Partisi'nin her siyasi partiden, her anlayıştan ve her görüşten insanlarla Türkiye'nin problemlerini görüşmeyi, birlikte çözüm yolları aramayı bundan sonra da sürdüreceklerini kaydeden SP Genel Bakanı Karamollaoğlu, Türkiye'nin ve milletin sıkıntılarını ve dertlerini iyi bildiklerini, Türkiye'nin ve tüm insanlığın acılarını yüreklerinde hissettiklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk'ü ziyaretini de bu kapsamda değerlendirdiklerini bildirdi.

Karamollaoğlu, "Bir adım atılmış, bir diyalog kurulmuş, bir ziyarette yapılmış. Bu ne küçümsenmeli ne de abartılmalı." ifadelerini kullandı.

Saadet Partisi olarak Türkiye'nin gerçek problemlerini görmezden gelmelerinin mümkün olmadığının altını çizen Temel Karamollaoğlu, işsizlik verilerinin patlama noktasına geldiğini, hayat pahalılığının halkın canına tak ettiğini ve vatandaşın artık geçinemediğini söyledi.

"SP, Cumhur İttifakı ile anılmaya başladı" sorusu…

Bir gazetecinin "Erdoğan'ın, Asiltürk'ü ziyareti sonrası Saadet Partisi Cumhur İttifakı'yla anılmaya başlandı." ifadesine Karamollaoğlu şu cevabı verdi:

"Kimsenin sözlerine, fikirlerine ve düşüncesine kilit vuracak durumumuz yok. Herkes dilediği gibi düşünür ve yorumlar. Ülkede siyasi partiler arasında, birbirinden farklı görüşte olanlar arasında görüşmelerin yapılmasını savunuyoruz. Bu ziyareti de bu çerçevede görüyoruz. Böyle bir adımın atılmış olması memnuniyet verici. Garipsemiyorum fakat bu tür şeyleri "ittifak" olarak, "karar verilmiş" olarak yorumlama noktasında medyada herkesin kafası hızlı çalışıyor. Suni gündem oluşturma işi, Türkiye'de "düşünür geçinenlerin en büyük becerisi. Bunu gayet iyi yapıyorlar fakat bu netice doğurmaz. İfade etmiş olayım."

Yorumlar (0)