Kabine toplanıyor! Kuzey Irak Operasyonu ve Covid-19 salgını masada 

Yeni atanan 3 bakan ile yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, yarın gerçekleştirilecek. 

SİYASET 25.04.2021, 15:04 26.04.2021, 09:05
Kabine toplanıyor! Kuzey Irak Operasyonu ve Covid-19 salgını masada 

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı, yarın gün içinde yapılacak. Cumhurbaşkanı’nın önderliğinde yapılacak olan toplantı, ataması yeni yapılan Derya Yanık, Vedat Bilgin ve Mehmet Muş’un ilk kabinesi olacak.

Toplantı sırasında güncel konuların yanı sıra Covid-19 salgın süreci, son vakalar, aşılama çalışmaları, yerli aşı ve Kuzey Irak Operasyonu gelişmelerinin öne çıkacağı öngörülüyor.



Koca, gelişmelerle ilgili sunum yapacak

Toplantıda, ilgili Bakanların konuşması bekleniyor. Özellikle Fahrettin Koca’nın tedbirler, vaka ve ölüm sayıları, yerli aşı ve aşılama takvimi hakkında sunum yapacağı öngörülüyor. Toplantı sırasında yeni ve ilave tedbirler ve kısıtlamaların ne kadar uzatılacağı ile ilgili görüşlerin paylaşılması da söz konusu olacak.



Akar, Kuzey Irak Operasyonu’nu anlatacak

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın, sınır ötesinde gerçekleştirilen son operasyonlarla ilgili sunum yapması; dün başlayan Kuzey Irak Operasyonu ve Pençe Operasyonları hakkında bilgilendirme yapması bekleniyor.



Çavuşoğlu, Yunanistan krizini anlatacak

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Dışişleri Bakanı ile Mevlüt Çavuşoğlu arasında yaşanan gerginliğin ardından Çavuşoğlu’nun, toplantıda bu konuyu masaya yatıracağı öngörülüyor.

Çavuşoğlu’nun konuşması beklenen konular arasında 27-29 Nisan tarihlerinde gerçekleştirilecek “gayri resmi Kıbrıs konulu konferansın” da yer alması, bekleniyor. 

Yorumlar (0)