İsrailli tarihçi Harari, Netanyahu'yu topa tuttu! "Felaket kapıda"

İsrailli tarihçi ve yazar Yuval Noah Harari, Tel Aviv yönetimini ve Başbakan Netanyahu'yu eleştirdi. Tarihi bir yenilgi ve felaketle karşı karşıya olduklarını kaydeden Harari, "Eski dostlarımız tarafından dışlanmaya başladık. Kendi intikamlarını, ülke çıkarlarınının önüne koyan Netanyahu hükümeti, Orta Doğu'nun geleceğini ateşe atıyor." dedi.

DÜNYA 21.04.2024, 01:22 21.04.2024, 01:40 Hakan Öksüz
İsrailli tarihçi Harari, Netanyahu'yu topa tuttu! "Felaket kapıda"

"Sapiens", "Homo Deus" ve "21. Yüzyıl İçin 21 Ders" gibi kitaplarıyla dünya genelinde çok satanlar listesine giren İsrailli tarihçi ve yazar Yuval Noah Harari, kaleme aldığı bir yazıda İsrail hükümetini ve Başbakan Binyamin Netanyahu'yu topa tuttu. 

"İntikamı, ülke çıkarlarınının önüne koyuyorlar"

"Netanyahu hükümeti İsrail'in varlığını tehlikeye atıyor" başlıklı yazıda "Netanyahu ile ortaklarının yıllar boyunca sürdürdüğü politikalar, acı meyvesini vermek üzere. İsrail yıkımın eşiğinde, tarihi bir yenilgi ufukta göründü. Tel Aviv yönetimi, ülke çıkarlarından daha çok kendi intikamını önemsiyor. Bu da bölgeyi büyük bir tehlikenin içine atıyor." ifadeleri kullanıldı.

Gelecek günlerde bölgedeki durumun gidişatı için hayati öneme sahip kararların alınması gerekeceğini kaydeden Harari, "Netanyahu hükümeti bunu yapmak zorunda ancak bu tür kararları vermeye elverişli olmadıkları görünüyor. Daha önceki tecrübeler, bu gerçeğe işaret ediyor. Mevcut politikaya devam etmeleri durumunda Orta Doğu felakete sürüklenecek." dedi.

"Eski dostlarımız tarafından dışlanmaya başladık"

Netanyahu yönetimine sert eleştirilerde bulunan Harari, yazısında, "İran ile yeni bir savaşa girmek yerine Gazze'deki başarısız hamlesinden dersler çıkarmalı. Hamas'ın silahsızlandırılması ve esirlerin ülkeye dönüşü gibi siyasi hedeflerinde başarısız oldular. Hükümet, İran'dan gelen 'varoluşsal tehlike' ile yüzleşmek yerine intikam almaya odaklandı. Filistinlilere karşı bu tavrımızı değiştirmezsek tarihi bir felaketle karşılaşabiliriz. Eski dostlarımız tarafından dışlanmaya başladık." ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)