Yardımlar denize düşüyor: Gazzeliler boğulma tehlikesiyle karşı karşıya

İsrail, 7 Ekim’den bu yana Gazze’ye insani yardımların girişine izin vermiyor. İnsanlar, havadan atılan yardımlara ulaşabilmek için denize girerek boğulma tehlikesiyle yüz yüze geliyor.

DÜNYA 18.04.2024, 22:47 Şeyda Gül
Yardımlar denize düşüyor: Gazzeliler boğulma tehlikesiyle karşı karşıya

7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail’in Gazze'ye yönelik saldırıları devam ediyor. Gazze'deki yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmak istenen yardımlar havadan bırakılıyor. Gazze Şeridi'nde yaşayan Hema Alkhalili, sosyal medya hesabı Instagram üzerinden Gazze'nin kuzeyinde uçaklarla denize atılan yardımları almak için çabalayan yüzlerce insanın görüntüsünü paylaştı. Alkhalili, çektiği görüntülerde Filistinli bir gencin denize düşen yardım kutusuna ulaşmak için suya giren kuzenine ne olduğunu bilmediğini söylediğine yer verdi. Gencin görüntülerde, “Yazıklar olsun! Yardımları denize atıyorlar. Kuzey toprakları geniş ve boş, niye evlerimizin yakınlarına atmıyorlar” dediği öğrenildi.

Ailemi beslemek zorundayım

Gencin o sırada başka bir kişiyi işaret ettiği ve arkadaşını boğulmaktan kurtarmak için elindeki yardım kutusunu aldığını aktardı. Alkhalili'nin konuştuğu bir çocuk ise tehlikeli olmasına rağmen niye denize girdiği sorusuna, “Ailemi beslemek zorundayım” yanıtını verdiği kaydedildi. Denizden yardım kutusunu alıp boğulma tehlikesini atlatan bir babanın ise ABD’den kendilerine havadan yemek göndermek yerine işgalciye silah sağlamayı bırakmasını ve savaşı durdurmasını istediği ifade edildi.

Yorumlar (0)