Dünya İran’ı konuşuyor! Saldırılarla ilgili skandal görüntüler ortaya çıktı

Geçtiğimiz hafta sonu İsrail'e tarihte ilk kez saldıran İran, propaganda amaçlı şaşırtıcı bir yol izledi. Yaklaşık üç gün sonra ortaya çıkan skandal görüntüler, dünya genelinde büyük yankı uyandırdı ve birçok başlıkta yer aldı.

DÜNYA 16.04.2024, 18:01 Buse Önder
Dünya İran’ı konuşuyor! Saldırılarla ilgili skandal görüntüler ortaya çıktı

Iran, Cumartesi gecesi ilk kez kendi topraklarından İsrail'e doğrudan saldırılar düzenledi. Yaklaşık 1800 kilometre uzaklıktan fırlatılan intihar dronları ve balistik füzeler, hem ABD hem de Tel Aviv tarafından düşürüldü.

İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari'ye göre, İran'ın Cumartesi gecesi gerçekleştirdiği saldırıda 170 insansız hava aracı, hiçbiri İsrail topraklarına girmeyen 30 seyir füzesi ve en az 110 balistik füze kullanıldı, bunlardan bir kısmı İsrail'e ulaştı.

İran tarafından konu kapatıldı

Iran yetkilileri, saldırının başarıyla gerçekleştiğini ve hedeflerin vurulduğunu belirtti. Tahran, İsrail'in misilleme yapmaması durumunda gerilim çıkarmayacaklarını taahhüt etti ve başka bir saldırı düzenlemeyeceklerini açıkladı, böylece konuyu kapattı.

Devlet televizyonundan skandal görüntü

BBC'nin İran Muhabiri Ghoncheh Habibiazad tarafından duyurulan gelişmeye göre, Tahran, devlet televizyonunda İsraillilerin başarılı füze atışları sonrası paniğe kapıldığı iddia edilen görüntüleri paylaştı. Ancak, bu görüntülerin aslında şarkıcı One Direction'ın solisti Louis Tomlinson'un bir konserine ait olduğu ortaya çıktı.

O görüntü orman yangınına ait çıktı

İran, devam eden bir başka kayıtta dünyaca ünlü müzik grubu One Direction'ın Arjantin konserine ait görüntüleri de kullanmakla kalmadı. Tahran, bir füzenin hedefini vurduğunu belirttiği bir haberde, geçtiğimiz Şubat ayında Şili'de yaşanan orman yangınlarından bir kesiti kullanarak İsrail'in bir askeri üssünü hedef aldığını iddia etti.

Yorumlar (0)