İran’ın verdiği hasar hakkında İsrail'den açıklama

Orta Doğu'da günlerdir devam eden yüksek tansiyonun zirveye ulaşmasıyla birlikte İran, kamikaze İHA'lar ile saldırı gerçekleştirdi. Saldırı sonrası İsrail’den yapılan açıklamada hasarın boyutu ifade edildi.

DÜNYA 14.04.2024, 12:43 14.04.2024, 12:47 Şeyda Gül
İran’ın verdiği hasar hakkında İsrail'den açıklama

İran ve İsrail arasında devam eden yüksek gerilim patlama noktasına geldi. İsrail devlet televizyonu KANN, İran'ın İsrail'e yüzlerce kamikaze İHA ile saldırı başlattığını duyururken, haber İsrail cephesinden de doğrulandı. Konuya ilişkin basın açıklaması yapan İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari İran'dan fırlatılan çok sayıda insansız hava aracının İsrail'e doğru ilerlediğini aktardı.

1 kişi yaralandı, bir askeri tesis hasar gördü

İran'ın İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ardından açıklama sabah saatlerinde hasarın boyutuna ilişkin açıklama geldi. Saldırılarda 1 kişinin yaralandığını açıklayan Tel Aviv, bir askeri tesisin hafif hasar gördüğünü duyurdu. Açıklamada, İran tarafından 200'den fazla İHA ve füze atıldığı vurgulandı. .

Biden destek mesajı verdi

İran'ın İsrail'e yönelik saldırılarını en güçlü şekilde kınadığını ifade eden ABD Başkanı Joe Biden, Netanyahu'ya "İsrail'e desteklerinin tam olduğu" mesajını verdiğini belirtti.

Askeri üste hasar oluştu

Gece saatlerinde İran'ın saldırısında İsrail'in güneyindeki bir askeri üste "hafif" hasar oluşurken, can kaybı yaşanmadığı ifade edildi. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, açıklamasında İran'dan atılan İHA ve füzelerin büyük kısmının imha edildiğini dile getirdi. Saldırılarda İsrail'in güneyindeki askeri bir üstün alt yapısında "hafif" hasar oluştuğunu dile getiren Hagari, can kaybı yaşanmadığının altını çizdi.

Yorumlar (0)