İran, İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı

İran devlet televizyonunda yayımlanan haberde, İsrail'e insansız hava araçlarıyla kapsamlı saldırı başlatıldığı duyuruldu.

DÜNYA 13.04.2024, 23:00 13.04.2024, 23:52 Şeyda Gül
İran, İsrail'e kapsamlı saldırı başlattı

İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı basın açıklamasında, İran'dan havalanan onlarca İHA'nın İsrail'e doğru ilerlediğini ifade etti. Hagari, İsrail hava ve deniz kuvvetlerinin İsrail'e ulaşması saatler sürebilecek İHA'ları takip ettiğini belirtti. Ülke genelinde GPS sisteminde bozulmalar yaşanabileceğini aktaran Hagari, İsrail'deki saldırı alarmlarının İHA'ların ancak hedeflere yöneldiğinde çalacağını belirtti. Hagari, İHA'ları bir an önce önlemeye çalışacaklarını belirtti.

İran, saldırıyı duyurdu

İran devlet televizyonunda yer alan haberde, İsrail'e insansız hava araçlarıyla kapsamlı saldırı başlatıldığı ifade edildi.

Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda toplanılacak

Saldırıların askeri hedeflere düzenlenmesini değerlendiren İsrail makamları, İsrail savaş kabinesi ve ardından güvenlik kabinesinin bu gece Tel Aviv'deki Savunma Bakanlığı'nda toplanacağı bilgisine yer verildi.

İsrail hava sahası kapatıldı

İsrail'den Kanal 12'nin haberine göre, İsrail hava sahası bu gece 01.00'e kadar kapatıldığı ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden İsrail yönüne havalanan uçakların rotalarından geri döndüğünün hava radar sistemlerine yansıdığı kaydedildi.

An itibariyle Orta Doğu'daki uçuş trafiğiyse şu şekilde:

Yorumlar (0)